Maku

Viikuna-prosciuttopiirakka

55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
Viikunaviipaleet ja prosciutto virittävät rustiikkisen piiraan juhlakuntoon. Helppo viikunapiiras on nätti ja koukuttavan makeansuolainen.
MU
4
0
Julkaistu: 15.2.2017


Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 75 gvoita (pehmeää)
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunasosejauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3/4 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 100 gkuivattuja viikunoita
  • 100 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gkinkkua (ilmakuivattua)
  • 3 kplviikunoita (tuoreita, viipaloituna)
  • 1 rklhunajaa
Tulosta

Valmista viikuna-prosciuttopiirakka näin:

Yhdistä voi ja kuivat aineet.

Lisää maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuokaan (Ø 27 cm).

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä hetki.

Mittaa viikunat, tuorejuusto, sitruunamehu ja suola monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tahnaksi.

Levitä seos pohjan päälle.

Jaa pinnalle kinkku- ja viikunaviipaleet.

Jatka paistamista noin 15 minuuttia. Anna viikuna-prosciuttopiirakan jäähtyä.

Kommentoi »