Maku

Viikuna-pekonisalaatti

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Suolaisen makea talvinen salaatti.
0
0


Reseptin ainekset (4 annosta)

Viikunahilloke

  • 200 gkuivattuja viikunoita
  • ½ kplsitruunan mehu
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • ½ dltummaa muscovado sokeria
  • 2 ½ dlvettä

Salaattiin

  • 170 gpekonia
  • 250 gricottaa
  • 100 gtuoretta baby pinaattia (rucola käy myös hyvin)

Salaatinkastike

  • ½ kplsitruunan mehu
  • ½ dlneitsyt oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Tulosta

Valmista ensin viikunahilloke. Jos haluat, että viikunat ovat todella pehmeitä liota niitä vedessä muutama tunti ennen keittämistä. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Anna kiehua keskilämmöllä noin puolituntia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä vähintään puolituntia.

Paista pekonit rapeiksi pannulla molemmilta puolilta ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Huuhtele pinaatinlehdet ja kuivaa hyvin. Asettele pinaatin lehdet tarjoiluvadille. Kumoa ricotta keskelle vatia. Revi pekoni suupaloiksi ja sekoita viikunahillokkeen joukkoon. Lisää hilloke salaattiin.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Ripottele salaattiin. Tarjoile heti.

Pinaatin voit hyvin korvata rucolalla.
Kommentoi »