Kuvat
Julkaistu 8.2.2009

Viikuna-pekaanijäädyke
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 6 dlkuohukermaa
- 200 gkuivattuja viikunoita
- 125 gpekaanipähkinöitä
- 3/4 dlvaahterasiirappia
- 3/4 dlhedelmäsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 tlkanelia
Vatkaa kerma vaahdoksi. Silppua pehmeät viikunat ja rouhi pähkinät.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada seos kelmulla vuorattuun rengasvuokaan.
Peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi.
Ota viikuna-pekaanijäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa viikuna-pekaanijäädyke tarjolle.
Koristele viikuna-pekaanijäädyke halutessasi pekaanipähkinöillä ja valuta päälle vaahterasiirappia.