Maku

Viikuna-pekaanijäädyke

6 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
6 h
GL
KA
MU
4.5
0
Julkaistu 8.2.2009


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 6 dlkuohukermaa
  • 200 gkuivattuja viikunoita
  • 125 gpekaanipähkinöitä
  • 3/4 dlvaahterasiirappia
  • 3/4 dlhedelmäsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
Tulosta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Silppua pehmeät viikunat ja rouhi pähkinät.

Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada seos kelmulla vuorattuun rengasvuokaan.

Peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi.

Ota viikuna-pekaanijäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa viikuna-pekaanijäädyke tarjolle.

Koristele viikuna-pekaanijäädyke halutessasi pekaanipähkinöillä ja valuta päälle vaahterasiirappia.

Kommentoi »