3,2(10)
Viidakkokakku
13 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 40 min
Upea täytekakku johdattaa suoraan viidakkoon. Eksoottiset hedelmät seikkailevat viidakkokakun vihreän kuorrutteen alla ja synttärikakkua reunustavat makeat puunrungot. 
27.1.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohjat
4 kplmunaa (M-koko)
1 1/2 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
Vuokaan
1 rklvoita
1 rklvehnäjauhoja
Täyte
230 gmangoa (säilyke)
2 dlkuohukermaa
200 gmaitorahkaa (vaniljan makuista)
1/2 dltomusokeria
1/2 tlelintarvikeväriä (keltaista, nestemäistä, halutessa)
2 kplliivatelehteä
2 rklkuohukermaa
Päälle
2 dlkuohukermaa
200 gmaitorahkaa (vaniljan makuista)
1/2 dltomusokeria
1/2 tlelintarvikeväriä (vihreää)
400 gvohvelikeksejä (ruskeita vohvelirullia)
Lisäksi
Muovisia eläimiä ja kasveja

Valmista viidakkosynttäreiden kakku näin:

Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa (à Ø 19 cm). (Voit myös paistaa koko taikinan Ø 26 cm:n vuoassa. Tällöin kakusta tulee kuvan kakkua matalampi.)

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.

Sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada se vuokiin ja tasoita pinta.

Nosta kakut samanaikaisesti 175-asteisen uunin alatasolle. Paista 20–25 minuuttia, kunnes kakut ovat tikulla testattaessa kypsiä. (Ison kakun paistoaika on noin 40 minuuttia.)

Kumoa kakkupohjat ritilälle hetken jäähtyneinä. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.

Valmista täyte. Valuta ja soseuta mango sauvasekoittimella. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi. Lisää vaniljarahka, tomusokeri ja mangosose. Vahvista halutessasi väriä tilkalla keltaista elintarvikevärillä.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kermaan.

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana mango-kermaseokseen. Anna täytteen hyytyä peitettynä jääkaapissa noin tunti.

Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Nosta alin levy vadille ja levitä päälle kolmannes täytettä. Tee kaksi samanlaista kerrosta.

Nosta päälle päällimmäinen kakkulevy.

Anna kakun vetäytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään. 

Kuorruta ja koristele kakku ennen tarjoilua.

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja tilkka vihreää elintarvikeväriä. (Kuorrutus saa olla reilusti vihreää.) Levitä se kakun päälle ja reunoille.

Viimeistele kakun reunat vohvelirullilla. Tarvittaessa voit leikata vohvelirullia lyhyemmiksi terävällä veitsellä.

Koristele kakku muovieläimillä tai muilla viidakkoaiheisilla koristeilla. Pese eläimet hyvin ennen käyttöä.

Jos et löydä vihreää elintarvikeväriä, sekoita se sinisestä ja keltaisesta!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.