Maku

Viidakkokakku

13 h
3
0

Viidakkokakku

Upea täytekakku johdattaa suoraan viidakkoon. Eksoottiset hedelmät seikkailevat viidakkokakun vihreän kuorrutteen alla ja synttärikakkua reunustavat makeat puunrungot. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohjat

  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 1 1/2 dlsokeria (erikoishienoa, Siro)
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja

Täyte

  • 230 gmangoa (säilyke)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gmaitorahkaa (vaniljan makuista)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1/2 tlelintarvikeväriä (keltaista, nestemäistä, halutessa)
  • 2 kplliivatelehteä
  • 2 rklkuohukermaa

Päälle

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gmaitorahkaa (vaniljan makuista)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1/2 tlelintarvikeväriä (vihreää)
  • 400 gvohvelikeksejä (ruskeita vohvelirullia)

Lisäksi

  • Muovisia eläimiä ja kasveja

Tee näin

13 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h 40 min

Valmista viidakkosynttäreiden kakku näin:

Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa (à Ø 19 cm). (Voit myös paistaa koko taikinan Ø 26 cm:n vuoassa. Tällöin kakusta tulee kuvan kakkua matalampi.)

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.

Sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada se vuokiin ja tasoita pinta.

Nosta kakut samanaikaisesti 175-asteisen uunin alatasolle. Paista 20–25 minuuttia, kunnes kakut ovat tikulla testattaessa kypsiä. (Ison kakun paistoaika on noin 40 minuuttia.)

Kumoa kakkupohjat ritilälle hetken jäähtyneinä. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.

Valmista täyte. Valuta ja soseuta mango sauvasekoittimella. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi. Lisää vaniljarahka, tomusokeri ja mangosose. Vahvista halutessasi väriä tilkalla keltaista elintarvikevärillä.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kermaan.

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana mango-kermaseokseen. Anna täytteen hyytyä peitettynä jääkaapissa noin tunti.

Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Nosta alin levy vadille ja levitä päälle kolmannes täytettä. Tee kaksi samanlaista kerrosta.

Nosta päälle päällimmäinen kakkulevy.

Anna kakun vetäytyä peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään. 

Kuorruta ja koristele kakku ennen tarjoilua.

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja tilkka vihreää elintarvikeväriä. (Kuorrutus saa olla reilusti vihreää.) Levitä se kakun päälle ja reunoille.

Viimeistele kakun reunat vohvelirullilla. Tarvittaessa voit leikata vohvelirullia lyhyemmiksi terävällä veitsellä.

Koristele kakku muovieläimillä tai muilla viidakkoaiheisilla koristeilla. Pese eläimet hyvin ennen käyttöä.

Vinkki!

Jos et löydä vihreää elintarvikeväriä, sekoita se sinisestä ja keltaisesta!

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä