Maku

Vihreät pavut yrttimarinadissa

2 h 20 min
GL
KA
LA
MA
MU
5
0

Valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä marinoidut vihreät pavut sopivat monenlaisen ruoan lisukkeena. Kokeile ja ihastu!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gvihreitä papuja (tuoreita)

Marinadi

  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dltuoreyrttiseosta (esim. ruohosipulia, persiljaa ja basilikaa)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlfariinisokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Huuhtele pavut ja kumoa kattilaan. Lisää vettä sen verran, että pavut peittyvät. Keitä noin 5 minuuttia.

Sekoita öljyn joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi, yritit, mehu, sokeri ja suola.

Kaada öljyseos valutettujen, kuumien papujen päälle. Anna papujen marinoitua välillä käännellen pari tuntia.

MITÄ PIDIT?
5