Kotivinkki

Vihreä risotto – hyödynnä sadonkorjuun herkut

30 min
0
0

Vihreä risotto – hyödynnä sadonkorjuun herkut

Korjaa sato ja tee vihreä risotto tuoreista herneistä, pinaatista, mangoldista tai vaikka lehtikaalista. Voit lisätä risottoon myös mitä vain papuja!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • yhteensä 300 gtuoreita vihreitä papuja, herneitä
  • yhteensä 300 gpinaattia ja/tai mangoldia
  • 1sipuli
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • noin 9 dlkiehuvaa vettä
  • 1 ½–2 tlsuolaa
  • 1sitruunan kuori
  • 2 dlraastettua parmesaania
  • 50 gvoita
  • 1–2 rklsitruunan mehua

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Aloita valmistelemalla vihreät. Keitä tuoreita vihreitä papuja kokonaisina 5–7 minuuttia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä välittömästi niin kylmällä vedellä kuin mahdollista. Silvo herneet ja esikeitä niitä 2 minuuttia. Huuhdo ja ruodi pinaatti eli poista paksu keskiruoti. Huuhdo ja viipaloi mangoldi.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Kiehauta kattilassa vettä ja mausta se suolalla ja huolellisesti pestyn sitruunan kuorella.

3. Kuumenna öljy laakeapohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulit siinä. Lisää risottoriisi ja kuullota myös sitä hetki.

4. Lisää riisin joukkoon kuumaa nestettä toisesta kattilasta 1–2 dl kerrallaan. Sekoittele vihreää risottoa kypsymisen aikana, jolloin riisistä irtoava tärkkelys saostaa nesteen. Lisää nestettä aina, kun edellinen erä on lähes imeytynyt riisiin. Kypsässä risotossa saa olla hieman purutuntumaa ja edelleen melko paljon nestettä. Tähän menee 15–20 minuuttia.

5. Lisää kypsään risottoon ensin valitsemasi ja esikäsittelemäsi vihreät. Lämmitä vihreä risotto uudestaan ja lisää lopuksi parmesaani, voi ja sitruunamehu. Tarjoa heti!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä