Kotivinkki

Vihreä pasta – helppo, herkullinen ja nopea tapa tuoda väriä ruokapöytään

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Vihreä pasta valmistuu helposti pannulla pyöräytetyistä kasviksista sekä chilistä ja limetistä. Parsaa ei tarvitse esikeittää, sillä näin sen rakenne jää rapsakaksi.
KA
0
0
Julkaistu: 15.5.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

Vihreä pasta

  • 1parsakaali (400 g)
  • 250 gvihreää parsaa
  • 1 paksoi eli pinaattikiinankaali
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 200 g pakasteherneitä
  • ¾–1 tlsuolaa
  • 250 gpinaatti-tagliatelletuorepastaa
  • 1limen mehu
  • 100 gfeta- tai salaattijuustoa
  • 1 dl suolapähkinäsekoitusta
Tulosta

Vihreä pasta valmistuu näin:

  1. Pese parsakaali, irrottele kukinnot, kuori ja viipaloi varsi. Kuori tankoparsat nupun alapuolelta kuorimaveitsellä ja leikkaa pari senttiä kuivahtanutta vartta pois. Viipaloi parsat 2–3 sentin pituisiksi paloiksi. Huuhtele ja suikaloi paksoi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää parsakaalit, parsat, valkosipulit ja chilit. Paista viitisen minuuttia, kunnes parsakaalit ovat hieman pehmenneet. Lisää pannulle paksoisuikaleet ja jäiset herneet. Paista pari minuuttia. Mausta suolalla. Nosta pannu liedeltä.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta lävikössä. Kaada pasta pannulle kasvisten joukkoon. Purista joukkoon limen mehu. Murustele päälle fetajuustoa. Sekoita vihreän pastan joukkoon suolapähkinät.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »