Vihreä kesäkeitto

55 min
4
0

Vihreä kesäkeitto

KA
MU
0
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlherneenpalkoja
  • 4 kplmustajuurta
  • 10 dlvettä
  • 400 gkeräkaalia
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 dlkuohukermaa
  • 20 gvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 dlruohosipulia (silputtuna)

Tarjoiluun

  • 4 kplruispalaleipää
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 40 gvoita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Riivi herneet. Kuori mustajuuret kylmän juoksevan veden alla ja paloittele ne. Pane palat ja vesi kattilaan. Leikkaa kaali 2×2 sentin kuutioiksi ja nosta palat kattilaan. Murenna liemikuutio päälle ja keitä kasviksia 15–25 minuuttia.

Lisää herneet, kerma ja voi. Kuumenna kiehuvaksi, siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton muhia kannella peitettynä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla ja ripottele ruohosipulisilppu kesäkeiton joukkoon.

Valmista ruisleivät sillä aikaa, kun mustajuuripalat ja kaali kiehuvat. Avaa ruisleivät. Sekoita kuoritut sekä murskatut valkosipulinkynnet ja ruohosipuli pehmeän voin joukkoon. Levitä voi leiville ja paahda leipiä 200-asteisessa uunissa 6–7 minuuttia.

Tarjoa rapeat leivät kuuman vihreän kesäkeiton kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä