Vihreä kasviskeitto
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Kylmä kasviskeitto viilentää kesähelteillä. Oiva tapa saada yhdellä kerralla iso kasa kasviksia päivän ruokalistalle.

Reseptin ainekset 4 annosta
Keitto
2 kplkurkkua
2 kplvarsisellerin varsia
0,5 kplyksikyntinen valkosipuli
3 dltuoreita yrttejä (itse käytin ruohosipulia, basilikaa ja persiljaa)
0,5 rklsitruunamehua
0,5 dloliiviöljyä
2,5 dlvettä
2 tlyrttisuolaa
2 tlmustapippuria
2 rklranskankermaa
Lisäksi
paahdettua leipää
2 rkloliiviöljyä (0,5 rkl / annos)
mustapippuria
Aloita pilkkomalla kasvikset.
Laita kaikki kasvikset, valkosipuli, vesi, yrtit, öljy ja mausteet blenderiin ja surauta tasaiseksi.
Laita keitto jääkaappiin maustumaan. Jos ehdit, kannattaa keitto tehdä vähintään tuntia ennen ruokailua. Mutta jos aikataulu on tiukka, kannattaa käyttää jääkaappikylmiä kasviksia.
Leikkaa leipä ja paista viipaleita kuumalla pannulla kunnes ne saavat kauniin värin.
Leikkaa leivästä pieniä suupaloja.
Nosta keitto jääkaapista, maista ja mausta lisää jos tarve. Kaada keitto blenderiin ja lisää ranskankerma. Surauta vielä kerran.
Annostele keitto kulhoihin, lisää päälle hieman mustapippuria, oliiviöljyä ja leipäpalat.
Tarjoile.