Maku

Vihreä kasviskeitto

1 h 20 min
0
0

Vihreä kasviskeitto

Kylmä kasviskeitto viilentää kesähelteillä. Oiva tapa saada yhdellä kerralla iso kasa kasviksia päivän ruokalistalle.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Keitto

  • 2 kplkurkkua
  • 2 kplvarsisellerin varsia
  • 0,5 kplyksikyntinen valkosipuli
  • 3 dltuoreita yrttejä (itse käytin ruohosipulia, basilikaa ja persiljaa)
  • 0,5 rklsitruunamehua
  • 0,5 dloliiviöljyä
  • 2,5 dlvettä
  • 2 tlyrttisuolaa
  • 2 tlmustapippuria
  • 2 rklranskankermaa

Lisäksi

  • paahdettua leipää
  • 2 rkloliiviöljyä (0,5 rkl / annos)
  • mustapippuria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Aloita pilkkomalla kasvikset. 

Laita kaikki kasvikset, valkosipuli, vesi, yrtit, öljy ja mausteet blenderiin ja surauta tasaiseksi. 

Laita keitto jääkaappiin maustumaan. Jos ehdit, kannattaa keitto tehdä vähintään tuntia ennen ruokailua. Mutta jos aikataulu on tiukka, kannattaa käyttää jääkaappikylmiä kasviksia. 

Leikkaa leipä ja paista viipaleita kuumalla pannulla kunnes ne saavat kauniin värin. 

Leikkaa leivästä pieniä suupaloja. 

Nosta keitto jääkaapista, maista ja mausta lisää jos tarve. Kaada keitto blenderiin ja lisää ranskankerma. Surauta vielä kerran. 

Annostele keitto kulhoihin, lisää päälle hieman mustapippuria, oliiviöljyä ja leipäpalat.

Tarjoile. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä