Kotivinkki

Vihreä curry

20 min
3.5
0

Vihreä curry

Itsetehty vihreä currytahna tuo upean, monivivahteisen maun katkarapucurryyn. Voit tehdä curryn myös broilerista.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3-4 annosta)

  • 1pieni kesäkurpitsa
  • 1punainen paprika
  • 1sipuli
  • 180 gisoja katkaravunpyrstöjä
  • 2 rklöljyä
  • 3 rklvihreää currytahnaa (itse tehtyä)
  • 400 gkookosmaitoa
  • (muutama limetinlehti)
  • 1-2 rklkalakastiketta

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa ja paprika sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Sulata katkaravut.
2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota vihreää currytahnaa öljyssä. Kun mausteiden tuoksu alkaa leijailla, kaada sipulit pannuun. Sekoita ja kaada sitten päälle kookosmaito. Anna kiehahtaa.
3. Lisää paprikat ja kesäkurpitsat sekä limetinlehdet, jos käytät niitä. Hauduta noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
4. Maista kastiketta ja lisää maun mukaan kalakastiketta. Lisää katkaravut, sekoita ja tarjoa vihreä curry keitetyn riisin kanssa.

Katso itsetehdyn currytahnan ohje.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä