Maku

Vihersimpukat Nahm Jim

2 h 25 min
5
0

Vihersimpukat Nahm Jim

GL
LA
MA
MU
0
5
Teksti Tomi Björck
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gsinisimpukoita (kuorineen, kypsiä, pakaste)

Nahm Jim -kastike

  • 1 kplvalkosipulinkynttä (pilkottuna)
  • 10 gtuoretta korianteria (juurta silputtuna)
  • 2 tlmerisuolaa
  • 2 kpltuoretta chiliä
  • 2 rklsokeria (palmu)
  • 1 dllimettimehua
  • 1 1/2 rklkalakastiketta

Koristeluun

  • 50 gtuoretta korianteria (lehtiä)

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h

Levitä jäiset simpukat sulamaan vadille pariksi tunniksi.
Irrota simpukanlihat kuoristaan teelusikan avulla.
Tee merisuolasta kasoja vadille tai annoslautasille.
Asettele simpukat kuorissaan suolan päälle tasaisesti.
Valmista Nahm Jim -kastike. Pane valkosipulinkynsi ja korianterinjuuri suolan kanssa mortteliin. Hiero, kunnes tahna on tasaista.
Lisää paloitellut ja halkaistut chilit, joista siemenet on poistettu. Hienonna, kunnes seos on tasaista.
Lisää palmusokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
Lisää limettimehu ja mausta kalakastikkeella. Lisää tarvittaessa hienoa sokeria, limettimehua tai kalakastiketta. Tavoitteena on saavuttaa tulisen, happaman, makean ja suolaisen tasapaino.
Lusikoi jokaisen vihersimpukan päälle lusikallinen Nahm Jim -kastiketta. Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen.
Koristele Nahm Jim vihersimpukat korianterinlehdillä.
•Korianterinjuuren voit korvata pienellä määrällä tuoretta korianteria.
•Jos et omista isoa morttelia, tee kastike tehosekoittimessa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä