Maku

Viherpippurilla maustettu mustikka-mustaherukkasorbetti

6 h 10 min
4
0

Viherpippurilla maustettu mustikka-mustaherukkasorbetti

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Marja Samuli
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvettä
  • 200 gmustikoita
  • 200 gmustaherukoita
  • 2 rklmarjalikööriä (mustaherukka)
  • 1 tlviherpippuria

Tee näin

6 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN6 h

Pane kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna hiljalleen sekoittaen, kunnes sokeri on täysin liuennut. Lisää marjat.
Keitä lientä parin minuutin ajan ja kumoa siivilään. Painele seos siivilän läpi laakeaan, kannelliseen pakastusrasiaan ja lisää sekaan murskattu pippuri ja halutessasi alkoholi. Huomioi, että likööri tuo sorbettiin pehmeyttä, mutta samalla alentaa sen jäätymislämpötilaa. Sulje kansi ja nosta pakastimeen pariksi tunniksi.
Vatkaa hileinen seos tasaiseksi ja pane takaisin pakastimeen taas tunniksi. Vatkaa uudelleen rakenne rikki kuten edellä. Toimi samoin 3–4 kertaan. Muotoile valmiista sorbetista palloja ja tarjoa heti väli- tai jälkiruokana.
•Suolaisen sorbetin valmistat, kun jätät pois sokerin ja korvaat mustikat kahdella desillä valmista punajuurimehua. Lisää seokseen myös vajaa teelusikallinen suolaa, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 1 rkl balsamicoa ja ripaus mustapippuria. Jäädytä kuten makea sorbetti, ja tarjoa esimerkiksi savustetun lampaanlihan lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä