Maku

Viherpeukalon hupsu herkku! Kokoa lasiin helppo suklaajälkkäri, joka muistuttaa hämmentävästi oikeaa taimi-istutusta – katso ohje

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Viherpeukalot ja kotileipurit ovat viime aikoina innostuneet veikeistä taimileivoksista, jotka muistuttavat erehdyttävästi oikeita ruukkuistutuksia. Pääset ilmiöön sukkelasti mukaan, kun oikaiset valmistamalla leivosten tyyliset lasijälkiruoat. Näitä on kiva lusikoida vaikkapa kesän pihajuhlissa!
0
0
Julkaistu: 19.5.2021


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

Suklaamousse

  • 400 g tummaa suklaata
  • 4 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 1vaniljatanko

Lisäksi

  • 175 g vaniljanmakuisia kaakaotäytekeksejä (esim. Domino)
  • yrttejä tai kukkia (esim. minttu, rosmariini, timjami, salaattiorvokki)
Tulosta

Taimijälkiruoat valmistuvat näin:

  1. Sulata suklaat paloiteltuna vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa. Anna hetken jäähtyä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus suklaaseokseen.
  2. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erissä suklaaseokseen.
  3. Lusikoi tai pursota suklaamousse laseihin niin, että se täyttää noin 2/3 lasista. Anna jähmettyä kaapissa vähintään tunnin ajan.
  4. Murskaa keksit tehosekoittimessa.
  5. Paina yrtinvarsi tai salaattiorvokki varovasti keskelle moussea. Ripottele sen ympärille moussen päälle keksimurua.

Oikaise käyttämällä valmismoussea

Voit valmistaa moussen myös valmiista suklaamoussejauheesta (esim. Blå Band). Vegaaninen versio onnistuu vaivatta valmiista mantelipohjaisesta suklaavanukkaasta (Dr. Oetker) ja vegaanisista suklaakekseistä.

Kommentoi »