Viherpeukalon hupsu herkku! Kokoa lasiin helppo suklaajälkkäri, joka muistuttaa hämmentävästi oikeaa taimi-istutusta – katso ohje
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Viherpeukalot ja kotileipurit ovat viime aikoina innostuneet veikeistä taimileivoksista, jotka muistuttavat erehdyttävästi oikeita ruukkuistutuksia. Pääset ilmiöön sukkelasti mukaan, kun oikaiset valmistamalla leivosten tyyliset lasijälkiruoat. Näitä on kiva lusikoida vaikkapa kesän pihajuhlissa!
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.5.2021

Viherpeukalon hupsu herkku! Kokoa lasiin helppo suklaajälkkäri, joka muistuttaa hämmentävästi oikeaa taimi-istutusta – katso ohje
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
Suklaamousse
- 400 g tummaa suklaata
- 4 dl vispi- tai kuohukermaa
- 1vaniljatanko
Lisäksi
- 175 g vaniljanmakuisia kaakaotäytekeksejä (esim. Domino)
- yrttejä tai kukkia (esim. minttu, rosmariini, timjami, salaattiorvokki)
Taimijälkiruoat valmistuvat näin:
- Sulata suklaat paloiteltuna vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa. Anna hetken jäähtyä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus suklaaseokseen.
- Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää erissä suklaaseokseen.
- Lusikoi tai pursota suklaamousse laseihin niin, että se täyttää noin 2/3 lasista. Anna jähmettyä kaapissa vähintään tunnin ajan.
- Murskaa keksit tehosekoittimessa.
- Paina yrtinvarsi tai salaattiorvokki varovasti keskelle moussea. Ripottele sen ympärille moussen päälle keksimurua.
Oikaise käyttämällä valmismoussea
Voit valmistaa moussen myös valmiista suklaamoussejauheesta (esim. Blå Band). Vegaaninen versio onnistuu vaivatta valmiista mantelipohjaisesta suklaavanukkaasta (Dr. Oetker) ja vegaanisista suklaakekseistä.

Meillä kotona -kaupat uudistui – löydät tuotteet nyt täältä!

Kahvi-suklaamousse – kahvin ja suklaan lyömätön yhdistelmä ilahduttaa kuohkeassa jälkkärissä
Kotivinkki

Suklaamousse ilman kermaa – uskomaton jälkkäriherkku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta
Maku

Sitrusliköörillä maustettu suklaamousse – taivaallinen jälkiruokaherkku vaativaankin makuun
Maku

Vegaaninen suklaamousse – rakas klassikkojälkiruoka ilman maitoa tai munia
Maku

Suklaamousse hurmaa kuohkeudellaan – 4 ihanaa reseptiä, jotka tuovat veden kielelle
Kotivinkki

Mansikka-kinuskikakut lasissa – kuohkea kerrosjälkiruoka yhdistää ihanasti kakkumurun, kinuskin ja sorbettimaisen mansikkavaahdon
Maku

Marjaisa trifle
Maku

Vadelma-dominotriflet
Maku