Maku

Helppo vihanneslokeropaistos on ruokatoimittaja Anu Braskin ikitoive illalliselle – nappaa resepti!

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Nopean kasvispaistoksen raaka-aineiksi kelpaavat jääkaapin vihanneslokerosta kulloinkin löytyvät kasvikset ja yrtit. "Puolisoni Jetron kehittelemä vihanneslokeropaistos on ikitoiveeni silloin, kun hän on illallisvastuussa", Anu kertoo.
GL
MU
3.6
0
Julkaistu: 24.10.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2punasipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2perunaa
  • 2puna- tai keltajuurta
  • 2porkkanaa
  • 1kyssäkaali
  • ¼ palajuuriselleriä
  • ¼ palalanttua
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 4 oksaatimjamia hienonnettuna
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 rs (200 g)kirsikkatomaatteja
  • 1 rkuherneenversoja
  • 1 pkt (200 g)sinihomejuustoa
Tulosta

Vihanneslokeropaistos – ohje:

  1. Kuori ja leikkaa sipulit isoiksi lohkoiksi, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori juurekset ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Laita juurekset ja sipulit isoon kulhoon. Lisää öljy ja mausteet, sekoita hyvin. Levitä ainekset tasaisesti uunipellille.
  3. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia. Sekoita kerran tai kaksi paistamisen aikana.
  4. Halkaise tomaatit ja hienonna herneenversot. Murenna homejuusto ja yhdistä ainekset kulhossa. Sekoita tomaatti-juustoseos lämpimien juuresten joukkoon.

Vinkki!

Paistoksesta saa ruokaisamman lisäämällä joukkoon tölkkipapuja.

Kommentoi »