Vesirinkelit

1 h 45 min
4
0

Vesirinkelit

Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 4 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 3 tlfariinisokeria
  • 100 gjuustoa (raasteena)
  • 65 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 2 tlsuolaa
  • 10 dlvehnäjauhoja

Keitinveteen

  • 2 rklsiirappia
  • 2 tlsuolaa

Koristelu

  • 1 kplmunaa
  • 2 rklseesaminsiemeniä
  • 100 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN15 min

Sekoita kulhossa hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi. Jos käytät kuivahiivaa, toimi pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita se pieneen määrään jauhoja. Anna levätä noin 10 minuuttia. Lisää juusto, aurinkokuivatut tomaatit,suola sekä puolet jauhoista.Sekoita tasaiseksi,lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa leivinpöydällä kymmenisen minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja.Peitä taikina ja anna kohota tunnin ajan.

Jaa taikina 12 osaan. Rullaa osat noin 15 sentin pötköiksi ja nipistä pötköt tiukasti renkaiksi.Anna renkaiden kohota viitisentoista minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Kuumenna suuri kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää veteen siirappi ja suola. Nosta noin neljä rinkeliä kerrallaan veteen.Keitä rinkeleitä minuutti molemmin puolin ja nosta ne sitten pellille. Keitä loput rinkelit samaan tapaan.Voitele rinkelit halutessasi munalla ja ripottele pinnalle siemeniä tai juustoraastetta.

Paista rinkeleitä uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoile halkaistuna ja paahdettuna.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä