Maku

Vesimelonislush – varma hellepäivän viilentäjä

2 h 30 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
3
0

Slush-hilejuoma surautetaan kohmeisista vesimeloneista. Tervetuloa aurinkoiset kesäpäivät!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 vesimeloni (noin 2 kg)
  • 200 gmansikoita (pakaste tai yksi 250 g rasia tuoreita mansikoita)
  • 2 limeä
  • ¾ dlsokeria
  • 1 dltuoretta minttua

Koristelu

  • 1 dltuoretta minttua

Terästys

  • 2 clginiä per annos

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Vesimelonislush-hilejuoma valmistuu näin:

  1. Kuori ja kuutioi vesimeloni ja pakasta palasia 2 tuntia. Nosta mansikat sulamaan noin 20 minuuttia ennen juoman tekoa.
  2. Soseuta meloni tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Purista limeteistä mehu ja lisää hileiseen melonisoseeseen. Lisää myös mansikat, sokeri ja minttu ja aja tasaiseksi. Kaada juoma laseihin ja koristele mintunlehdillä. Halutessasi voit terästää juoman ginillä.

Tiesitkö, että luomuvesimelonin kuoret voi syödä? Myös vesimelonin siemenet ovat syötäviä.

MITÄ PIDIT?
3