Maku

Verikrepit ja kaalisalaatti

1 h 30 min
5
0

Verikrepit ja kaalisalaatti

MA
LA
0
5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Kreppitaikina

  • 1 kplsipulia
  • 2 rklruokaöljyä
  • 5 dlverta
  • 2 dlkeskiolutta
  • 2 dlruisjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 rkloreganoa

Paistamiseen

  • 2 rklruokaöljyä

Kaalisalaatti

  • 400 gkeräkaalia
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplomenaa

Kastike

  • 1/2 dlruokaöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1/2 rklsokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN40 min

Valmista kreppitaikina. Hienonna sipuli ja paista öljyssä pehmeäksi, jäähdytä.

Kaada veri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon pilsneri, jauhot, muna, mausteet ja jäähtynyt sipuli. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota jääkaapissa noin 1/2 tuntia.

Kuumenna öljyä kreppi- tai muulla isommalla pannulla. Sekoita taikina hyvin ja paista verikrepit kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Sekoita verilettutaikinaa aina ennen kuin lisäät sitä pannulle.

Valmista kaalisalaatti. Leikkaa kaikki ainekset mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja pane kulhoon. Sekoita kastike ja kaada salaatille, sekoita hyvin. Tarkista maku. Anna kaalisalaatin maustua jääkaapissa ennen verikreppien kanssa tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä