Maku

Verigreippi-cookiet

30 min
5
0

Verigreippi-cookiet

Suloiset ja makeankirpeät verigreippi-cookiet saavat makunsa verigreipin kuoresta ja verigreipin makuisesta kuorrutteesta. Hempeän vaaleanpunaiset verigreippi-cookiet sopivat vaikka ystävänpäivään!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 120 gvoita
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 rklleivinjauhetta
  • 1 tlverigreipin raastettua kuorta
  • 1 kplmunaa

Kuorrute

  • 2 rklverigreippimehua
  • 3 dltomusokeria (tarvittaessa lisää)
  • sydänströsseleitä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön.

Vaahdota voi sokerin kanssa kuohkeaksi, noin parin minuutin ajan.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa.

Pese verigreippi, raasta sen kuori.

Lisää vaahdon joukkoon muna ja verigreipin raastettu kuori, vatkaa hetken vielä kuohkeaksi.

Siivilöi jauhot mukaan ja sekoita tasaiseksi.

Anna jäähtyä n. 1 tunnin ajan jääkaapissa.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta vajaan puolen desin kokoisia paloja, pyöritä palloiksi ja litistä hieman. Asettele leivinpaperille muutaman sentin välein, paista uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia. Keksien ei tulisi saada juurikaan väriä.

Anna jäähtyä ritilällä.

Valmista kuorrute yhdistämällä aineet kulhossa. Kun olet saanut haluamasi koostumukset, lusikoi kuorrute jäähtyneiden keksien päälle, viimeistele strösseleillä.

Säilytä keksejä ilmatiiviisti huoneenlämmössä (n. 1 viikon ajan).

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä