Maku

Veriappelsiini-fetasalaatti – rouskis, mikä talviherkku!

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Veriappelsiini-fetasalaatti on talven kausiherkku, jota kannattaa nauttia tammikuusta maaliskuuhun, kun veriappelsiinisesonki on käynnissä. Tiesitkö, että fenkolista tulee superrapeaa, kun upotat sen hetkeksi jääveteen? Suolainen fetakastike on mainio pari makeankirpeälle sitrukselle ja rouskuvalle jääfenkolille. Salaatista tulee tosi nätti, jos löydät siihen erivärisiä veriappelsiineja.
GL
MU
4.8
0
Julkaistu: 5.2.2017


Ainekset (2-4 annosta)

  • 1 (200 g)fenkoli
  • 3veriappelsiinia
  • 100 grucolaa

Fetakastike

  • 100 gfetajuustoa
  • 150 granskankermaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristelu

  • 1/2 tlroseepippuria
Tulosta

Veriappelsiini-fetasalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Murenna fetajuusto ja lisää sekaan ranskankerma ja pippuri. Nosta kastike jääkaappiin tekeytymään.
  2. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Nosta ne kulhoon jääveteen, jotta ne muuttuvat rapeiksi.
  3. Leikkaa veriappelsiineista päädyt pois ja leikkaa kuoret irti hedelmälihaa myötäillen. Viipaloi hedelmät ja leikkaa lohkoiksi.
  4. Pese ja kuivaa rucola. Levitä rucola tarjoiluastiaan, lado päälle valutetut fenkolit ja veriappelsiinilohkot. Lusikoi lopuksi päälle fetakastike. Viimeistele salaatti rouhitulla roseepippurilla.

Vinkki!

Kokeile joskus fetan tilalla sinihome- tai vuohenjuustoa.

Vinkki!

Valuta veriappelsiineista leikkuulaudalle valunut mehu salaattiin.

Kommentoi »