Veriappelsiini-fetasalaatti – rouskis, mikä talviherkku!
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Veriappelsiini-fetasalaatti on talven kausiherkku, jota kannattaa nauttia tammikuusta maaliskuuhun, kun veriappelsiinisesonki on käynnissä. Tiesitkö, että fenkolista tulee superrapeaa, kun upotat sen hetkeksi jääveteen? Suolainen fetakastike on mainio pari makeankirpeälle sitrukselle ja rouskuvalle jääfenkolille. Salaatista tulee tosi nätti, jos löydät siihen erivärisiä veriappelsiineja.
GL
MU
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.2.2017

Veriappelsiini-fetasalaatti – rouskis, mikä talviherkku!
Reseptin ainekset (2-4 annosta)
- 1 (200 g)fenkoli
- 3veriappelsiinia
- 100 grucolaa
Fetakastike
- 100 gfetajuustoa
- 150 granskankermaa
- 1/4 tlmustapippuria
Koristelu
- 1/2 tlroseepippuria
Veriappelsiini-fetasalaatti valmistuu helposti näin:
- Murenna fetajuusto ja lisää sekaan ranskankerma ja pippuri. Nosta kastike jääkaappiin tekeytymään.
- Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Nosta ne kulhoon jääveteen, jotta ne muuttuvat rapeiksi.
- Leikkaa veriappelsiineista päädyt pois ja leikkaa kuoret irti hedelmälihaa myötäillen. Viipaloi hedelmät ja leikkaa lohkoiksi.
- Pese ja kuivaa rucola. Levitä rucola tarjoiluastiaan, lado päälle valutetut fenkolit ja veriappelsiinilohkot. Lusikoi lopuksi päälle fetakastike. Viimeistele salaatti rouhitulla roseepippurilla.
Vinkki!
Kokeile joskus fetan tilalla sinihome- tai vuohenjuustoa.
Vinkki!
Valuta veriappelsiineista leikkuulaudalle valunut mehu salaattiin.

Veriappelsiinidrinkki on ihanan raikas talven piristäjä
Maku

Veriappelsiiniposset – jälkiruoka kuin taikatemppu
Maku

Aikuisten mehujää – viilentävässä kesäherkussa maistuu klassikkodrinkki Aperol Spritz!
Kotivinkki

Veriappelsiinivispipuuro
Maku

Veriappelsiini-oliiviöljykakku – raikas tuulahdus Sisiliasta
Maku

Salaatti paahdetuilla porkkanoilla ja veriappelsiinilla
Maku

Veriappelsiini-jogurttikakku hurmaa! Kirpeänmakeasta hedelmästä ja turkkilaisesta jogurtista syntyy raikas herkku
Maku

Kvinoasalaatti & veriappelsiinivinegrette
Maku