Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.5.2006

Vehreä parsa-papusalaatti
Ainekset (10 annosta)
- 5 dlmustapapuja
Marinadi
- 1 dloliiviöljyä
- 1/2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
- 1 kpllimettiä (kuoriraaste ja mehu)
- 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rklfariinisokeria
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Salaattiin
- 400 gparsaa
- 2 kplavokadoa
- 2 kpllollo rossoa ruukussa
- 1 kplmitsunaa ruukussa
- 1 kpllimettiä (mehu)
- 1 dlkivettömiä oliiveja
Päälle
- 2 kplmaalaisleipäviipaletta
- 1 rklruokaöljyä
- 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 4 rklpinjansiemeniä (paahdettuna)
- 1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
- 1 dlsinimailasen ituja
- 1 dlsinimailasen ituja
Huuhdo ja liota papuja yön yli. Keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos lämpimien, valutettujen papujen päälle. Anna jäähtyä ja nosta pavut maustumaa kylmään parin tunnin ajaksi.
Leikkaa muutaman sentin tyvipalat parsoista pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä parsat kylmän veden alla, jotta ne eivät kypsy liikaa. Paloittele parsat.
Viipaloi avokadot ja purista niille 1 rkl limetin mehua, jotta ne eivät tummu.
Revi salaatit kulhon pohjalle. Lado salaattiaineet papujen kanssa kerroksittain kulhoon tai asettele halutessasi raaka-aineet omiksi ryhmiksi.
Leikkaa leipä sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuumenna öljy pannussa, lisää joukkoon valkosipuli ja paista leipäpalat kullanruskeiksi. Ripottele salaatin pinnalle paahdettuja leipäpaloja, pinjansiemeniä, parmesaanilastuja ja ituja. Tarjoa vehreän parsa-papusalaatin kastikkeena keltaista salaattikastiketta.
MITÄ PIDIT?
0