Vegemakaronilaatikko sujahtaa uuniin hetkessä, sillä makaroneja ei tarvitse keittää!
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minVegemakaronilaatikko on helppo koko perheen arkiruoka. Tomaattinen ja kermainen liemi takaa pehmeän mehevyyden. Nappaa resepti ja testaa!
MU
4
Kuvat
Julkaistu 13.3.2023

Vegemakaronilaatikko sujahtaa uuniin hetkessä, sillä makaroneja ei tarvitse keittää!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 rklrypsiöljyä
- 400 gtummia makaroneja
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rs (280 g)kasvisjauhista (Muu)
- 1 rklyrttiseosta (provencen tai välimeren tai pizzamauste)
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 400 gtomaattimurskaa
- 8 dlvettä
- 2 rklkasvisfondia
- 2 dlkaura- tai ruokakermaa
- 2 dljuustoraastetta (mozzarella tai vegaaninen)
Vegemakaronilaatikko – ohje:
- Voitele uunivuoka (noin 3 l) öljyllä (1 rkl). Kaada makaronit vuokaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Ruskista kasvisjauhis pannulla öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota vielä pari minuuttia. Mausta seos yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kumoa seos vuokaan.
- Lisää tomaattimurska, vesi, fondi ja kerma. Sekoita ainekset vuoassa. Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 45 minuuttia. Anna vegemakaronilaatikon vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki!
Yhden astian taktiikalla voit paistaa jauhiksen ja sipulit ensin vuoan pohjalla uunissa noin 15 minuuttia ja lisätä sitten loput aineet. Kypsänä myytävän vegejauhismurun voit sekoittaa ilman paistamista makaronien sekaan.

Vegaaninen soijarouhe-makaronilaatikko
Maku

Härkis-makaronilaatikko – härkäpavulla terästetty suosikkiruoka antaa voimaa koko päiväksi
Kotivinkki

Härkis-perunasoselaatikko on vegaaninen versio lapsuuden suosikkilaatikosta
Maku

Savutofukiusaus – helppo arkiruoka maustetaan tillillä ja sitruunalla!
Kotivinkki

Vartissa valmis kikhernepasta sisältää hummuksesta tutut maut – ilman hummusta!
Maku

Vegaaninen kaali-makaronilaatikko yhdistää kaksi ruokaklassikkoa
Maku

Vegaaninen mac and cheese – lohturuokaklassikko onnistuu myös ilman juustoa
Kotivinkki

Kokataan kotimaista! Luonnonkalalaatikko on Satu Koiviston arkiruokaresepti, jossa perunoitakaan ei tarvitse kuoria
Maku