4,3(8)
Vegemakaronilaatikko sujahtaa uuniin hetkessä, sillä makaroneja ei tarvitse keittää!
Munaton
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Vegemakaronilaatikko on helppo koko perheen arkiruoka. Tomaattinen ja kermainen liemi takaa pehmeän mehevyyden. Nappaa resepti ja testaa!
13.3.2023
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
2 rklrypsiöljyä
400 gtummia makaroneja
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rs (280 g)kasvisjauhista (Muu)
1 rklyrttiseosta (provencen tai välimeren tai pizzamauste)
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
400 gtomaattimurskaa
8 dlvettä
2 rklkasvisfondia
2 dlkaura- tai ruokakermaa
2 dljuustoraastetta (mozzarella tai vegaaninen)

Vegemakaronilaatikko – ohje:

  1. Voitele uunivuoka (noin 3 l) öljyllä (1 rkl). Kaada makaronit vuokaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista kasvisjauhis pannulla öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota vielä pari minuuttia. Mausta seos yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kumoa seos vuokaan.
  4. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi ja kerma. Sekoita ainekset vuoassa. Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 45 minuuttia. Anna vegemakaronilaatikon vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkit!

  • Yhden astian taktiikalla voit paistaa jauhiksen ja sipulit ensin vuoan pohjalla uunissa noin 15 minuuttia ja lisätä sitten loput aineet. Kypsänä myytävän vegejauhismurun voit sekoittaa ilman paistamista makaronien sekaan.
  • Katso myös perinteisen makaronilaatikon resepti. Jauhelihan voi helposti korvata esimerkiksi soijarouheella.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo