Kotivinkki

Vegemakaronilaatikko sujahtaa uuniin hetkessä, sillä makaroneja ei tarvitse keittää!

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Vegemakaronilaatikko on helppo koko perheen arkiruoka. Tomaattinen ja kermainen liemi takaa pehmeän mehevyyden. Nappaa resepti ja testaa!
MU
4
1
Julkaistu 13.3.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 400 gtummia makaroneja
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rs (280 g)kasvisjauhista (Muu)
  • 1 rklyrttiseosta (provencen tai välimeren tai pizzamauste)
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 2 dlkaura- tai ruokakermaa
  • 2 dljuustoraastetta (mozzarella tai vegaaninen)
Tulosta

Vegemakaronilaatikko – ohje:

  1. Voitele uunivuoka (noin 3 l) öljyllä (1 rkl). Kaada makaronit vuokaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista kasvisjauhis pannulla öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota vielä pari minuuttia. Mausta seos yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kumoa seos vuokaan.
  4. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi ja kerma. Sekoita ainekset vuoassa. Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 45 minuuttia. Anna vegemakaronilaatikon vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki!

Yhden astian taktiikalla voit paistaa jauhiksen ja sipulit ensin vuoan pohjalla uunissa noin 15 minuuttia ja lisätä sitten loput aineet. Kypsänä myytävän vegejauhismurun voit sekoittaa ilman paistamista makaronien sekaan.

1 kommentti