Ruskista kasvisjauhis pannulla öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota vielä pari minuuttia. Mausta seos yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kumoa seos vuokaan.
Lisää tomaattimurska, vesi, fondi ja kerma. Sekoita ainekset vuoassa. Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 45 minuuttia. Anna vegemakaronilaatikon vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkit!
Yhden astian taktiikalla voit paistaa jauhiksen ja sipulit ensin vuoan pohjalla uunissa noin 15 minuuttia ja lisätä sitten loput aineet. Kypsänä myytävän vegejauhismurun voit sekoittaa ilman paistamista makaronien sekaan.
Katso myös perinteisen makaronilaatikon resepti. Jauhelihan voi helposti korvata esimerkiksi soijarouheella.