Maku

Vegelasagne

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Vegelasagne on kaikille maistuva kasvisruoka. Tämän vegelasagnen salaisuutena on maukas linssikastike. Suosittelemme!
KA
MU
4.3
6
Julkaistu 8.10.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 250 gkesäkurpitsaa (raastettuna)
  • 1paprikaa
  • 1 1/2 dlpunaisia linssejä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1000 gtomaattimurskaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlbasilikaa (kuivattua)
  • 1 tloreganoa (kuivattua)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittua)

Juustokastike

  • 2 dlruokakermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 250 gsulatejuustoa (Koskenlaskija, viherpippuri)

Lisäksi

  • 250 glasagnelevyjä (täysjyvä)
Tulosta

Vegelasagne valmistuu näin:

  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Huuhtele, halkaise ja silppua paprika.
  2. Huuhtele linssit siivilässä.
  3. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää muut kasvikset, linssit, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.
  4. Kuumenna ruokakerma ja maito pinnoitetussa kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää paloiteltu sulatejuusto koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Nosta kattila pois liedeltä.
  5. Annostele tilavaan uunivuokaan kasvis-linssikastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta kerroksittain.
  6. Murenna tarvittaessa lasagnelevyjä pienemmäksi. Jatka näin, kunnes kaikki kastikkeet on käytetty. Jätä vegelasagnen päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastike.
  7. Paista vegelasagnea 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia, kunnes lasagne on kypsää ja pinta saa kauniin värin.
  8. Anna lasagnen vetäytyä hetki.
  9. Tarjoa vegelasagne salaatin kanssa.
6 kommenttia