Vegaaniset ruiskierteet

13 h 15 min
0
0

Vegaaniset ruiskierteet

MA
MU
VE
0
0
Kauniit ruiskierteet sopivat myös vegaanille.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

Taikina

  • 10 ghiivaa
  • 4 dlvettä
  • 1 rklraakaruokosokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 4 dlruisjauhoja
  • 4 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 rklruisjauhoja

Tee näin

13 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h 45 min

Liuota hiiva veteen. Lisää sokeri ja suola. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Peitä vuoka kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin.

Kumoa taikina seuraavana päivänä hyvin jauhotetulle pöydälle. Jos se on liian löysää käsiteltäväksi, alusta taikinaan hiukan lisää jauhoja. Jätä taikina kuitenkin niin löysäksi, kuin se työstämisen kannalta on mahdollista.

Pyöritä taikinasta noin 40 cm:n pituinen pötkö. Jaa se pituussuunnassa kahteen osaan. Kieritä pötköjä pituussuunnassa akselinsa ympäri muutaman kerran, jotta syntyy kierteet. Voitele kierteet vedellä, ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja ruisjauhoja. Peittele liinalla.

Nosta tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 275 asteeseen. Kun uuni on kuuma, leikkaa molemmat taikinapötköt 8 osaan.

Ota pelti uunista, laita leivinpaperi päälle ja nosta sämpylät kuumalle pellille. Nosta pelti takaisin uunin keskitasolle ja paista noin 15 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä