Kotivinkki

Vegaaniset punajuuriletut – kokoa somista lättysistä ja vadelmarahkasta valloittavan vaaleanpunainen jälkkäri

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Vegaaniset punajuuriletut syntyvät helposti ilman maito tai kananmunaa. Punaisten lettujen herkullisen maun salaisuus piilee punajuurimehussa ja vadelmaisessa kaurajogurtissa.
VE
0
0
Julkaistu 4.3.2020


Reseptin ainekset (23 pikkulettua)

  • 1½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 rklsokeria
  • ½ tlkardemummaa
  • 1½ dlvegaanista vadelmajogurttia (Valio Oddlygood)
  • 3 dlpunajuuritäysmehua
  • 1 rklrypsiöljyä

Paistaminen

  • rypsiöljyä

Vadelmatäyte

  • 1 prksoijavispiä (Alpro)
  • 1 dlsoijarahkaa (Alpro Go On maustamaton)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 200 gsuomalaisia vadelmia
Tulosta

Vegaaniset punajuuriletut – ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jogurtti, punajuurimehu ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota 15 minuuttia.
  2. Kuumenna lettupannu ja lisää koloihin tilkka rypsiöljyä. Kaada taikinaa koloihin ja paista keskilämmöllä, kunnes pinta on hyytynyt. Käännä letut ja paista toiselta puolelta.
  3. Vaahdota soijavispi. Lisää rahka, vadelmat ja sokerit. Tarjoa letut vadelmarahkan kanssa.
Kommentoi »