Vegaaniset munkit – rapeat ja maukkaat rinkilät kruunaavat vapun tarjoilut
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
2 h 50 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 1 h 50 min
Vegaaniset munkit leivotaan kauramaitoon ilman kananmunia ja lehmänmaitoa. Uppopaistamisen sijaan munkit paistetaan uunissa helposti ja hajuttomasti ilman rasvankäryä. Kokeile ja ihastu!

Reseptin ainekset 30 kpl
Taikina
50 gtuorehiivaa
5 dlkauramaitoa
1 tlsuolaa
1 1/2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
15 dlvehnäjauhoja (puolikarkeita)
100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
Voitelu
3 dlrypsiöljyä
Pinnalle
2-4 dlsokeria
Vegaaniset munkit valmistuvat näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoista ensin kaksi kolmasosaa ja hieman myöhemmin loput. Sekoita pehmeä rasva taikinaan. Vaivaa, kunnes taikina ei enää tartu kulhon reunoihin. Nosta taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
- Kaada taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina puolentoista sentin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta juomalasilla pyöreitä kiekkoja. Tee keskelle reikä ja venytä munkista rinkilä.
- Kohota vegaanisia munkkeja leivinliinan alla puoli tuntia. Tee samoin lopulle taikinalle. Yhdistä ylimääräinen taikina ja leivo lisää munkkeja.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa öljy kulhoon ja kasta jokainen munkki öljyyn. Nosta vegaaniset munkit uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 10–12 minuuttia.
- Kierittele kuumat munkit heti uunista nostamisen jälkeen sokerissa. Jos munkit ehtivät jäähtyä, voit voidella munkkien pintaa öljyllä, niin sokeri tarttuu kiinni.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä supersuosittu munkkireseptimme.