Maku

Vegaaniset marenkikupit – rapeutta, makeutta ja pehmeyttä jokaisella puraisulla

3 h 30 min
0
0

Vegaaniset marenkikupit – rapeutta, makeutta ja pehmeyttä jokaisella puraisulla

GL
LA
MA
MU
VE
0
0
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Vegaaniset marenkikupit täytetään lakritsilla maustetulla kookoskermalla ja raikkailla hedelmillä ja marjoilla juuri ennen tarjoilua.

Ainekset (20 kpl)

Vegemarenkikupit

  • 1 ½ dl (1 prk)kikhernepurkin lientä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • ¼ tlsuolaa

Kookoskermavaahto

  • 1 tlk (200 ml)kookoskermaa (Pirkka tai Blue Dragon, säilytetty yön yli jääkaapissa)
  • 1 tllakritsijuurijauhetta

Koristelu

  • 1 dlmansikoita ja mustikoita
  • 2 passiohedelmää
  • 2kiiviä
  • ½ dltuoretta minttua

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Vegaaniset marenkikupit valmistuvat näin:

  1. Valuta kikherneiden säilöntäliemi talteen. Vatkaa lientä voimakkaasti sähkövatkaimella 10 minuuttia, kunnes liemi on muuttunut kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vähitellen kikhernevaahdon joukkoon sokeri. Lisää myös tärkkelys, vaniljasokeri, etikka ja suola. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  3. Jaa vaahdosta lusikalla noin 20 pyöreää kekoa pellille leivinpaperin päälle. Paina keskelle kuoppa täytettä varten.
  4. Kypsennä marenkeja 125-asteisessa uunissa 2 tuntia, tai kunnes marengit ovat kovettuneet. Sammuta uuni ja jätä marengit jäähtymään uuniin noin tunniksi.
  5. Avaa kookoskermatölkki varovasti ja valuta mahdollinen neste pois. Vatkaa valkoinen, kova osa kuohkeaksi sähkövatkaimella ja mausta lakritsijuurijauheella. Jos vaahto muuttuu liian juoksevaksi, siirrä se hetkeksi jääkaappiin. Säilytä vaahtoa jääkaapissa tarjoiluun asti.
  6. Täytä vegaaniset marenkikupit juuri ennen tarjoilua kookoskermavaahdolla sekä tuoreilla mansikoilla, mustikoilla, passiohedelmän sisuksella, kiiviviipaleilla ja mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
0