Maku

Vegaaniset marenkikupit – rapeutta, makeutta ja pehmeyttä jokaisella puraisulla

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Vegaaniset marenkikupit täytetään lakritsilla maustetulla kookoskermalla ja raikkailla hedelmillä ja marjoilla juuri ennen tarjoilua.
GL
LA
MA
MU
VE
0
0
Julkaistu: 4.5.2018


Ainekset (20 kpl)

Vegemarenkikupit

  • 1 ½ dl (1 prk)kikhernepurkin lientä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • ¼ tlsuolaa

Kookoskermavaahto

  • 1 tlk (200 ml)kookoskermaa (Pirkka tai Blue Dragon, säilytetty yön yli jääkaapissa)
  • 1 tllakritsijuurijauhetta

Koristelu

  • 1 dlmansikoita ja mustikoita
  • 2 passiohedelmää
  • 2kiiviä
  • ½ dltuoretta minttua
Tulosta

Vegaaniset marenkikupit valmistuvat näin:

  1. Valuta kikherneiden säilöntäliemi talteen. Vatkaa lientä voimakkaasti sähkövatkaimella 10 minuuttia, kunnes liemi on muuttunut kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita vähitellen kikhernevaahdon joukkoon sokeri. Lisää myös tärkkelys, vaniljasokeri, etikka ja suola. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  3. Jaa vaahdosta lusikalla noin 20 pyöreää kekoa pellille leivinpaperin päälle. Paina keskelle kuoppa täytettä varten.
  4. Kypsennä marenkeja 125-asteisessa uunissa 2 tuntia, tai kunnes marengit ovat kovettuneet. Sammuta uuni ja jätä marengit jäähtymään uuniin noin tunniksi.
  5. Avaa kookoskermatölkki varovasti ja valuta mahdollinen neste pois. Vatkaa valkoinen, kova osa kuohkeaksi sähkövatkaimella ja mausta lakritsijuurijauheella. Jos vaahto muuttuu liian juoksevaksi, siirrä se hetkeksi jääkaappiin. Säilytä vaahtoa jääkaapissa tarjoiluun asti.
  6. Täytä vegaaniset marenkikupit juuri ennen tarjoilua kookoskermavaahdolla sekä tuoreilla mansikoilla, mustikoilla, passiohedelmän sisuksella, kiiviviipaleilla ja mintunlehdillä.

Kommentoi »