Maku

Vegaaniset kukkakaalimuffinit sopivat kaikille

1 h 5 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Vegaaniset kukkakaalimuffinit ovat kiva valinta suolaiseksi tarjottavaksi juuri sinulle, joka pidät kukkakaalipohjasta pizzassa. Muffinit leivotaan mantelijauhoista, ja ne sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon. Kokeile ja tykästy!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 kpl)

  • 1sipuli
  • 1-2valkosipulinkynttä
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 1 (600 g)kukkakaali
  • 1-2 (130 g)porkkanaa
  • 2 dlherneitä (pakaste)
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 2 rklpsylliumia
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Vegaaniset kukkakaalimuffinit valmistuvat näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua pari minuuttia öljyssä pannulla. Anna jäähtyä.
  2. Nosta paloiteltu kukkakaali, porkkanat ja sipulit yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Anna käydä, kunnes seos on hienoa murua.
  3. Siirrä massa kulhoon ja sekoita joukkoon herneet, mantelijauhe, psyllium ja suola.
  4. Lusikoi taikina voideltuihin muffinivuoan koloihin.
  5. Paista vegaaniset kukkakaalimuffinit 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet väriä ja muffinien reunat hiukan irtoavat pellin koloista.
  6. Anna muffinien jäähtyä vähintään 20 minuuttia, ennen kuin kumoat ne vuoasta.

Voit maustaa kukkakaalimuffinit myös yrteillä, chilillä tai eksoottisemmin ras el hanout -mausteseoksella.

MITÄ PIDIT?
0