Maku

Vegaaniset etanat – näitä valkosipuliseen kylpyyn pulahtaneita herkkupaloja on ihan pakko kokeilla!

8 h 35 min
GL
KA
LA
MA
MU
SO
VE
0
0

Vegaaniset etanat paistetaan yön yli marinadissa kylpeneistä ruskeista herkkusienistä. Nämä valkosipuliset ja rasvaiset vege-etanat hurmaavat takuuvarmasti vaikkapa treffeillä. Täydellinen syy kaivaa etanapannut esiin!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset

Vegaaniset etanat

  • 1 rs (200 g)ruskeita herkkusieniä
  • 1 dltuoretta timjamia
  • 4valkosipulinkynttä
  • 1 salottisipuli
  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 3 rklmargariinia (vegaanista)

Kuorrutus

  • 1 1/2 dl vegaanista juustoa (esim. Porlammin Vege Plus)

Tee näin

8 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN8 h 15 min

Valmista vegaaniset etanat näin:

  1. Puhdista herkkusienet sieniveitsellä tai pullasudilla.
  2. Silppua timjami. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja salottisipuli.
  3. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, suola, pippuri, timjami ja valkosipulinkynnet kulhossa. Kääntele joukkoon herkkusienet. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  4. Kaada marinoituneet sienet liemineen paistinpannulle. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes sienistä on haihtunut nestettä ja valkosipuli on pehmennyt. Lisää joukkoon margariini ja anna sulaa.
  5. Jaa sienet kahden etanapannun koloihin ja valuta joukkoon paistinpannun liemi sekä sipulisilput.
  6. Raasta vegaaninen juusto hienolla terällä. Ripottele sienien päälle.
  7. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 10—15 minuuttia.
  8. Tarjoile vegaaniset etanat lämpimänä leivän kanssa.
MITÄ PIDIT?
0