Vegaaninen voileipäkakku – täytä juhlapöydän hurmuri avokadohummuksella ja kääri söpösti rullalle!
2 h 35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
2 h 15 minVegaaninen voileipäkakku rullataan kääretortuksi ja viimeistellään suutuntumaa tuovilla rapeilla kikherneillä. Hyödynnä kikherneliemi vegaanisen jälkiruoan leivonnassa!
VE
KA
LA
MA
MU
4.2
Kuvat
Julkaistu 2.5.2022

Vegaaninen voileipäkakku – täytä juhlapöydän hurmuri avokadohummuksella ja kääri söpösti rullalle!
Reseptin ainekset (8 annosta)
Vegaaninen voileipäkakku
- 12 siivuagrahampaahtoleipää
- ½ dlkasvislientä
- 1 rs (200 g)vegaanista tuorejuustoa
Täyte
- 2avokadoa
- 1limen mehu
- 1valkosipulinkynsi
- 1 rkukorianteria
- 1 tlk (380/230 g)kikherneitä
- 2 rklvaaleaa tahinia
- 1 tlsuolaa
Lisäksi
- 1 tlk (380/230 g)kikherneitä
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1 tlsuolaa
Vegaaninen voileipäkakku – ohje:
- Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi toinen avokado tehosekoittimen kulhoon. Poista toisen avokadon kuori ja leikkaa puolikkaat siivuiksi. Purista siivuille tilkka limetinmehua, etteivät ne tummu. Purista loppu mehu kulhoon avokadon joukkoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja korianteri.
- Valuta kikherneet. Laita kikherneet, valkosipuli, korianteri, tahini ja suola avokadon joukkoon kulhoon. Soseuta tasaiseksi massaksi.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja levitä viipaleet ison tuorekelmupalan päälle levyksi siten, että viipaleet menevät hieman limittäin reunoistaan. Kauli leipäsiivujen yli pari kertaa niin, että ne painuvat levymäiseksi. Kostuta leipälevy kevyesti kasvisliemellä.
- Levitä hummustäyte leipälevylle ja sen päälle avokadosiivuja; jätä muutama siivu koristeluun. Rullaa levy tiukaksi rullaksi kääretortun tapaan ja kääri kelmu rullan ympäri tiivisti. Laita jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Valuta kikherneet ja laita ne uunipellille, sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Levitä voileipäkakun pinnalle tuorejuustoa. Koristele vegaaninen voileipäkakku lopuksi paahdetuilla kikherneillä, avokadolla ja yrteillä.
Vinkki!
- Kikherneiden säilykelientä voi hyödyntää vegaanista marenkia tehdessä. Ota liemi talteen ja kokeile vaikka vegaanista britakakkua!
- Voit käyttää tahnaan myös muita kypsiä papuja tai linssejä.

Gluteeniton ja vegaaninen kasviskakku – juhlien uusi suolainen suosikki vie kielen mennessään
Kotivinkki

Vegaaninen nyhtökaura-voileipäkakku
Maku

Vegaaninen mätitahna – hienostunut mousse juhlien alkuruokapöytään tai blinien höysteeksi
Maku

Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä
Meillä kotona

Vegaaninen raakakakku – vihreän viettelyksen salaisuus on kolmen aineksen samettisessa yhdistelmässä
Maku

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Maku

Vegaaninen pavlova on jälkkäripöydän kuningatar – poimi resepti!
Kotivinkki

Vegaaninen tiramisu – Italian mamman bravuuri ilman maitoa ja munia
Maku