4(6)
Vegaaninen voileipäkakku – täytä juhlapöydän hurmuri avokadohummuksella ja kääri söpösti rullalle!
Vegaaninen
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
2 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 15 min
Vegaaninen voileipäkakku rullataan kääretortuksi ja viimeistellään suutuntumaa tuovilla rapeilla kikherneillä. Hyödynnä kikherneliemi vegaanisen jälkiruoan leivonnassa!
2.5.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
8 annosta
Vegaaninen voileipäkakku
12 siivuagrahampaahtoleipää
½ dlkasvislientä
1 rs (200 g)vegaanista tuorejuustoa
Täyte
2avokadoa
1limen mehu
1valkosipulinkynsi
1 rkukorianteria
1 tlk (380/230 g)kikherneitä
2 rklvaaleaa tahinia
1 tlsuolaa
Lisäksi
1 tlk (380/230 g)kikherneitä
2 rkloliiviöljyä
1 tlpaprikajauhetta
1 tlsuolaa

Vegaaninen voileipäkakku – ohje:

  1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi toinen avokado tehosekoittimen kulhoon. Poista toisen avokadon kuori ja leikkaa puolikkaat siivuiksi. Purista siivuille tilkka limetinmehua, etteivät ne tummu. Purista loppu mehu kulhoon avokadon joukkoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja korianteri.
  2. Valuta kikherneet. Laita kikherneet, valkosipuli, korianteri, tahini ja suola avokadon joukkoon kulhoon. Soseuta tasaiseksi massaksi.
  3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja levitä viipaleet ison tuorekelmupalan päälle levyksi siten, että viipaleet menevät hieman limittäin reunoistaan. Kauli leipäsiivujen yli pari kertaa niin, että ne painuvat levymäiseksi. Kostuta leipälevy kevyesti kasvisliemellä.
  4. Levitä hummustäyte leipälevylle ja sen päälle avokadosiivuja; jätä muutama siivu koristeluun. Rullaa levy tiukaksi rullaksi kääretortun tapaan ja kääri kelmu rullan ympäri tiivisti. Laita jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  5. Valuta kikherneet ja laita ne uunipellille, sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Levitä voileipäkakun pinnalle tuorejuustoa. Koristele vegaaninen voileipäkakku lopuksi paahdetuilla kikherneillä, avokadolla ja yrteillä.

Vinkki!

  • Kikherneiden säilykelientä voi hyödyntää vegaanista marenkia tehdessä. Ota liemi talteen ja kokeile vaikka vegaanista britakakkua!
  • Voit käyttää tahnaan myös muita kypsiä papuja tai linssejä.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.