Vegaaninen tikkupulla on täydellinen retkiherkku

Ainekset (10–12 kpl)
- 2 ½ dlkauramaitoa
- 25 ghiivaa
- ½ tlsuolaa
- 1 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 1 rklkardemummaa
- n. 7 dlvehnäjauhoja
- 75 gvegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini 80 %)
Tee näin
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää suola, sokerit ja vehnäjauhoja, kunnes taikina alkaa hiukan irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja hiukan lisää jauhoja. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina 10–12 osaan. Pyöritä palat pötköiksi ja kieritä ne tikkujen ympärille. Painele päät kiinni, jotta taikina pysyy käännellessä tikun ympärillä. Anna tikkupullien kohota liinalla peiteltynä noin 20 minuuttia.
3. Kypsennä pullat hiilloksella ahkerasti käännellen. Liian kuumassa hiilloksessa pullat palavat herkästi päältä ja jäävät sisältä raaoiksi, joten maltti on valttia tikkupullaa kypsennettäessä. Pullat maistuvat sellaisenaan, suklaasulan tai mansikkasurvoksen kanssa.