Maku

Vegaaninen mansikkatrifle – jälkiruoka, joka hurmaa kaikki

25 min
GL
VE
0
0

Jos et jaksa leipoa mansikkakakkua, tee kahvipöytään helppotekoinen kerrosjälkkäri. Vegaaninen jälkiruoka appelsiinilla ja timjamilla marinoiduilla mansikoilla hurmaa taatusti kaikki herkuttelijat!
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

Vegaaninen mansikkatrifle

  • 2 prkkaurapohjaista vaniljakastiketta (Oatly, á 2 ½ dl)

Marinoidut mansikat

  • 1 lmansikoita
  • 1appelsiinin mehu
  • 1 tlappelsiinin kuoriraastetta
  • 2 rklsokeria
  • ½–1 tltimjaminlehtiä

Muruseos

  • 1 dlruskeita manteleita
  • 100 gmaidotonta margariinia (rasvaa vähintään 60 %)
  • 2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dlfariinisokeria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Vegaaninen mansikkatrifle valmistuu näin:

  1. Viipaloi mansikat. Sekoita mansikoiden joukkoon appelsiinimehu ja -kuoriraaste, sokeri ja timjami. Anna maustua.
  2. Rouhi mantelit karkeasti muruseosta varten. Paloittele rasva kattilaan. Lisää kaurahiutaleet, mantelirouhe ja fariinisokeri. Kuumenna hitaasti, kunnes margariini sulaa. Kuumenna, kunnes seos paahtuu rapeaksi. Kaada muruseos jäähtymään leivinpaperin päälle. Murenna isoimmat kokkareet pienemmiksi.
  3. Vaahdota vaniljakastike. Lado ainekset kerroksittain kulhoon juuri ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
0