Vegaaninen mac and cheese – lohturuokaklassikko onnistuu myös ilman juustoa
55 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
45 minVoit tehdä yhdysvaltalaisen juustomakaronilaatikon myös ilman juustoa! Näin onnistuu vegaaninen mac and cheese.
VE
3
Kuvat
Julkaistu 21.2.2018

Vegaaninen mac and cheese – lohturuokaklassikko onnistuu myös ilman juustoa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4–5 dl makaroneja
- 1 l juureksia raastettuna (esimerkiksi porkkanaa, palsternakkaa ja bataattia (500 g))
- 1 tl suolaa
Juustokastike
- 225 g maustamatonta soijalevitettä (esim. Tofutti)
- 3 dlmanteli- tai kauramaitoa
Päälle
- ½ dlkuivahtanutta vaaleaa leipää raastettuna tai
- 3 rklkorppujauhoja
1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
2. Kuori ja raasta juurekset raastimen karkealla terällä.
3. Sekoita noin 3 litran vetoisessa uunivuoassa makaronit, juuresraaste ja suola.
4. Sekoita keskenään kulhossa juustokastikkeen ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada juustokastike vuokaan makaronien joukkoon.
5. Ripottele päälle raastettu leipä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Tarjoile vegaaninen mac and cheese herkkusuille!

Vegaaninen kvinoa-munakoisopata
Kotivinkki

Bataatti-kikhernecurry
Kotivinkki

Vegaaninen soijarouhe-makaronilaatikko
Maku

Kasvispata hautuu herkulliseksi kuin itsestään – täydellisen maun salaisuus löytyy juustokuminasta ja korianterista
Maku

Italialainen kasvispata Toscanan tapaan
Maku

Intialainen myskikurpitsapata – mausteinen uuniruoka on nappivalinta syksyn ruokalistalle
Maku