Kotivinkki

Vegaaninen mac and cheese – lohturuokaklassikko onnistuu myös ilman juustoa

55 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
45 min
Voit tehdä yhdysvaltalaisen juustomakaronilaatikon myös ilman juustoa! Näin onnistuu vegaaninen mac and cheese.
VE
3
0
Julkaistu 21.2.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4–5 dl makaroneja
  • 1 l juureksia raastettuna (esimerkiksi porkkanaa, palsternakkaa ja bataattia (500 g))
  • 1 tl suolaa

Juustokastike

  • 225 g maustamatonta soijalevitettä (esim. Tofutti)
  • 3 dlmanteli- tai kauramaitoa

Päälle

  • ½ dlkuivahtanutta vaaleaa leipää raastettuna tai
  • 3 rklkorppujauhoja
Tulosta

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

2. Kuori ja raasta juurekset raastimen karkealla terällä.

3. Sekoita noin 3 litran vetoisessa uunivuoassa makaronit, juuresraaste ja suola.

4. Sekoita keskenään kulhossa juustokastikkeen ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada juustokastike vuokaan makaronien joukkoon.

5. Ripottele päälle raastettu leipä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Tarjoile vegaaninen mac and cheese herkkusuille!

Kommentoi »