Maku

Vatruskat – karjalaisen keittiön klassikot

2 h 10 min
4.1
9

Vatruskat – karjalaisen keittiön klassikot

KA
9
4.1
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Pentti Potkonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Perunataikina

  • 1000 gperunaa (jauhoisia)
  • 25 gvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa

Riisitäyte

  • 8 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlpuuroriisiä
  • 50 gvoita

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN40 min

Keitä perunat kuorineen kypsäksi. Varo ylikypsentämistä, jotta kuoriminen ei vaikeudu.
Valmista riisitäyte perunoiden kypsyessä. Kiehauta vesi. Sekoita joukkoon suola ja riisi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon voi. Jäähdytä kannella peitettynä.
Kuori perunat kuumina ja soseuta ne perunasurvimella tasaiseksi. Jäähdytä.
Sekoita voi, suola, vehnäjauhot ja muna käsin jäähtyneeseen taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi, kiinteäksi massaksi.
Leivo taikina hyvin jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi ja jaa se 25 palaan. Taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi levyiksi (Ø n. 10 cm).
Nosta kuoren päälle lusikallinen riisitäytettä. Taita taikinan reuna täytteen päälle pasteijan tapaan puolikuun muotoiseksi vatruskaksi. Tasoita piirakan reuna leikkaamalla ylimääräinen taikina pois pienen lautasen reunalla.
Siirrä vatruskat leivinpaperoidulle pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Voitele vatruskat voisulalla.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä