Maku

Vatruskat eli rahkapiirakat

1 h 45 min
0
1

Vatruskat eli rahkapiirakat

Teksti Risto Lehmusoksa
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Taikina

  • 5 dlrasvatonta maitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 12 dlvehnäjauhoja
  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 kplkeltuaista
  • 1 dlrusinoita
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklsmetanaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlvaniljasokeria

Voitelu

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kevyesti vatkattu muna, kardemumma ja noin puolet jauhoista.

Vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla. Alusta taikinaan loput jauhot ja pehmeä rasva. Anna kohota kooltaan kaksinkertaiseksi.

Sekoita kaikki täytteen ainekset.

Leivo taikina pulliksi ja kohota pellillä. Kun pullat ovat kohonneet, paina jokaiseen syvennys jauhoihin kastetulla juomalasin pohjalla. Lusikoi täytettä syvennykseen.

Voitele vatruskoiden reunat munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä