Maku

Vasikanpaisti tonnikalakastikkeella (Vitello tonnato)

2 h 35 min
4
1

Vasikanpaisti tonnikalakastikkeella (Vitello tonnato)

GL
LA
MA
MU
1
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gvasikanpaistia
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kpllehtiselleriä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 7 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 kplsitruunaa

Kastike

  • 150 gtonnikalaa öljyssä
  • 3 kplanjovista (+ 1 tl lientä)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlkapriksia
  • 1 1/2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dloliiviöljyä

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Leikkaa kuorittu porkkana paloiksi, sipuli lohkoiksi ja lehtiselleri pätkiksi. Nosta liha sopivan kokoiseen kattilaan. Lisää joukkoon kasvikset, laakerinlehdet ja neilikat. Kaada päälle valkoviini. Jos viini ei peitä lihaa, jatka vedellä. Anna lihan maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Nosta kattila levylle. Lisää suola ja sitruunaviipaleet. Keitä liha kypsäksi eli anna kypsyä poreilevassa mausteliemessä noin tunnin verran. Nosta kattila sivuun ja anna lihan jäähtyä liemessään.
Valuta tonnikala ja kumoa se monitoimikoneen kulhoon. Lisää mukaan anjovikset ja tilkka niiden maustelientä, muna, kaprikset, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna koneen käydä ja lisää öljy ohuena nauhana. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Notkista tonnikalakastiketta tarvittaessa tilkalla lihan keitinlientä.
Leikkaa vasikanpaistiliha ohuiksi viipaleiksi ja kaada tonnikalakastiketta päälle. Koristele halutessasi kapriksilla.
Tarjoa vasikanpaistin ja tonnikalakastikkeen lisänä tomaatti-munakoisovuokaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä