Maku

Vasikanlihakääryleet (Kalbsvögerl)

1 h 15 min
3
0

Vasikanlihakääryleet (Kalbsvögerl)

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 900 gvasikanpaistia (6 ohutta leikettä)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 1/2 tlmustapippuria

Täyte

  • 300 graakamakkaraa (esim. braatwurstia)
  • 50 gpurjoa (silputtuna)
  • 4 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 3 rkltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta meiramia (hienonnettuna)
  • 1 1/2 rklsinappia

Leivitykseen

  • 2 rklvehnäjauhoja

Keitinliemi

  • 200 gkeittojuuressekoitusta (pakaste)
  • 2 dllihalientä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dlruokakermaa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 3 rklvoita

Lisäksi

  • paistinarua tai cocktailtikkuja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Levitä leikkeet työlaudalle ja nuiji ohuiksi tuorekelmun läpi. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

Purista braatvurstien sisus ulos kuorestaan kulhoon. (Jos makkara on kiinteää, hienonna se.) Sekoita joukkoon purjo, yrtit ja sinappi.

Levitä täyte leikkeille, kiedo rulliksi ja sido ne puuvillalangalla tai kiinnitä cocktailtikulla.

Kierittele kääryleet vehnäjauhoissa.

Kuori ja paloittele keittojuurekset pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista kääryleet keskilämmöllä kauttaaltaan. Nosta kääryleet pannulta lautaselle.

Ruskista keittojuurekset kevyesti loppurasvassa paistinpannussa.

Nosta kääryleet takaisin pannulle. Lisää joukkoon lihaliemi ja viini. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

Siirrä kypsät vasikanlihakääryleet hetkeksi lautaselle, siivilöi liemi halutessasi ja kaada se takaisin pannulle. Lisää kerma ja sitruunankuoriraaste. Mausta ja tarkista maku. Nosta lihakääryleet vielä hetkeksi pannulle lämpiämään.

Tarjoa vasikanlihakääryleet spätzle-pastan tai nuudeleiden kera.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä