Maku

Vasikanlihakääryleet (Bruciulittina)

1 h
4
0

Vasikanlihakääryleet (Bruciulittina)

LA
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 700 gvasikanpaistia (ohuina viipaleina)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Täyte

  • 100 gsaunapalvikinkkua
  • 100 gmeetvurstia
  • 4 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 1/2 dlrusinoita
  • 75 gparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 2 kplsipulia (lohkottuna)
  • 20 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dljälkiruokaviiniä (marsala)
  • 1 rklkorppujauhoja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Pane varrastikut likoamaan veteen. Nuiji vasikanpaistiviipaleet ohuiksi. Ripottele pinnalle kevyesti suolaa ja mustapippuria.

Paloittele karkeasti täytteen kinkku, meetvursti ja leipä monitoimikoneen kulhoon. Lisää rusinat ja juustoraaste sekä munat ja surauta seos tasaiseksi, kiinteäksi massaksi. Sekoita joukkoon pinjasiemenet. Nosta nokare täytettä jokaiselle vasikanpaistiviipaleelle ja rullaa.

Pujota vedessä liotettuihin puisiin grillitikkuihin vuorotellen lihakääryle, sipulilohko ja laakerinlehti. Vartaaseen sopiva yhden hengen annos on 3–4 käärylettä. Nosta vartaat uunivuokaan tai -pellille.

Voit myös latoa kääryleet suoraan voideltuun uunivuokaan ilman vartaita. Pistele silloin laakerinlehdet ja sipulilohkot ryhdikkäästi kääröjen väliin.

Sivele lihavartaille oliiviöljyä ja marsalaa. Ripottele päälle korppujauhoja. Kypsennä bruciulittinat 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa vasikanlihakääryleiden lisänä raikasta salaattia tai vaikka grillivastusten alla paahdettuja pieniä terttutomaatteja.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä