Maku

Varvaskeksit

5 h
3.5
3

Varpaan muotoiset keksit koristellaan pikeerillä, joka on todella kätevää keksien pikkutarkoissa koristuksissa. Hurmaa ristiäis- tai nimäisvieraat varpaan muotoisilla nimikoiduilla kekseillä!
Tulosta
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (45 kpl)

  • 226 gvoita
  • 1 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja

Pikeeri

  • 2 kplkananmunan valkuaista
  • 1/2 tlvaniljauutetta
  • 7 dltomusokeria (määrä suuntaa-antava)
  • geelimäistä elintarvikevärä (sinistä)
  • strösseleitä

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN3 h
PASSIIVINEN2 h

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Vatkaa sähkövatkaimella voita hetken aikaa kunnes se on pehmeää. Lisää sokeri ja vaniljasokeri pehmenneen voin joukkoon ja vatkaa parin minuutin ajan, kunnes seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa.

Lisää jauhot joukkoon ja kääntele huolellisesti.

Muotoile taikinasta pallo ja litistä sentin-parin paksuiseksi levyksi, kääri tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikina kylmästä ja kauli jauhotetulla alustalla, käännä aina 90 astetta myötäpäivään kauliessasi. Kauli noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa muotilla paloja. Laita uuninpellille ja vie hetkeksi kylmään ennen paistamista, jotta keksit pitävät muotonsa uunissa.

Paista uunissa n. 8 minuutin ajan, keksien ei tulisi saada juurikaan väriä. Jäähdytä ritilällä.

Valmista pikeeri. Vaahdota keltuainen napakaksi vaahdoksi, lisää vaniljauute. Sekoita joukkoon 5 – 5 1/2 dl tomusokeria, kunnes seos on melko juoksevaa mutta ei liian (keksien täyttöä varten).

Ota nimikointia varten pikeeriä n. 1/2 dl erikseen, sekoita siihen n. 1/4 dl tomusokeria. Sekoita jäljelle jääneeseen pikeeriin sinistä geeliväriä, voit murtaa väriä halutessasi muilla sävyillä.

Ota sinisestä pikeeristä ääriviivoja varten talteen 1/3, sekoita siihen vielä n. 1-2 dl sokeria. Pikeerin tulee olla jämäkkää ja muodostaa huippuja, jotka kuitenkin taipuvat nopeasti.

Jaa eri pikeerit pursotinpusseihin: ääriviivoja ja nimikointia varten tarvitset pursotinpussit ja n. 1-milliset tyllat, täyttöä varten pursotinpussin johon on leikattu pieni reikä kärkeen.

Tee reunat kekseille paksummalla sinisellä pikeerillä. Anna kuivua, täytä sitten sinisellä täyttöpikeerillä siksak-kuviota tehden ja pursotinpussilla kolot täyttäen. Ota avuksi hammastikku, jolla pystyt korjailemaan pieniä rakoja ja koloja. Anna pikeerin jähmettyä mielellään yön yli.

Nimikoi keksit valkoisella, paksuhkolla pikeerillä. Tee halutessasi myös varpaat kekseihin. Voit liimata koristeströsselin samaista pikeeriä käyttäen myös halutessasi.

Anna keksien jähmettyä huoneenlämmössä täysin (n. vuorokausi) ennen kuin pakkaat ne ilmatiiviisti.

MITÄ PIDIT?
3.5