Maku

Varsiparsakaalicannellonit ‒ pastaherkku pulahtaa juustoiseen jogurttikylpyyn!

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Tuorelasagnelevyjen sisään käärityt varsiparsakaalit kypsyvät parmesaanilla maustetussa jogurttikastikkeessa. Lempeän lohturuoan viimeistelee sitruunan piristämä korianteripesto.
KA
4
0
Julkaistu: 16.5.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 250 g varsiparsakaalia eli broccolinia
  • 6–8 (250 g) tuorelasagnelevyä
  • 150 gmozzarellajuustoraastetta
  • 1–2 tloliiviöljyä vuoan voiteluun

Jogurttikastike

  • 400 gkreikkalaista jogurttia
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 100 gparmesaanijuustoa
  • 1valkosipulinkynsi
  • ¼ tl suolaa

Korianteripesto

  • 1luomusitruuna
  • 1 rkukorianteria
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Varsiparsakaalicannellonit – ohje:

  1. Valmista kastike. Sekoita jogurtti ja maito kulhossa. Raasta joukkoon parmesaani ja valkosipulinkynsi. Mausta suolalla.
  2. Huuhtele ja kuivaa varsiparsakaalit. Voitele uunivuoka öljyllä ja lisää sen pohjalle kolmasosa kastikkeesta.
  3. Levitä lasagnelevyt pöydälle ja jaa niiden päälle varsiparsakaalit. Lisää päälle puolet juustoraasteesta. Rullaa ja nosta voideltuun uunivuokaan kastikkeen päälle. Kaada päälle loput kastikkeesta. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
  4. Valmista korianteripesto. Raasta sitruunan kuori ja purista puoli desiä mehua. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  5. Levitä korianteripestoa kypsien cannellonien päälle. Viimeistele varsiparsakaalicannelonit halutessasi korianterilla ja sitruunankuorella.

Vinkki!

Voit tehdä ruoan paistoa vaille valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Kommentoi »