Varsiparsakaalicannellonit ‒ pastaherkku pulahtaa juustoiseen jogurttikylpyyn!
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minTuorelasagnelevyjen sisään käärityt varsiparsakaalit kypsyvät parmesaanilla maustetussa
jogurttikastikkeessa. Lempeän lohturuoan viimeistelee sitruunan piristämä korianteripesto.
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.5.2022

Varsiparsakaalicannellonit ‒ pastaherkku pulahtaa juustoiseen jogurttikylpyyn!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 250 g varsiparsakaalia eli broccolinia
- 6–8 (250 g) tuorelasagnelevyä
- 150 gmozzarellajuustoraastetta
- 1–2 tloliiviöljyä vuoan voiteluun
Jogurttikastike
- 400 gkreikkalaista jogurttia
- 2 dlkevytmaitoa
- 100 gparmesaanijuustoa
- 1valkosipulinkynsi
- ¼ tl suolaa
Korianteripesto
- 1luomusitruuna
- 1 rkukorianteria
- 1 dlcashewpähkinöitä
- 1valkosipulinkynsi
- ½ dl oliiviöljyä
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Varsiparsakaalicannellonit – ohje:
- Valmista kastike. Sekoita jogurtti ja maito kulhossa. Raasta joukkoon parmesaani ja valkosipulinkynsi. Mausta suolalla.
- Huuhtele ja kuivaa varsiparsakaalit. Voitele uunivuoka öljyllä ja lisää sen pohjalle kolmasosa kastikkeesta.
- Levitä lasagnelevyt pöydälle ja jaa niiden päälle varsiparsakaalit. Lisää päälle puolet juustoraasteesta. Rullaa ja nosta voideltuun uunivuokaan kastikkeen päälle. Kaada päälle loput kastikkeesta. Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
- Valmista korianteripesto. Raasta sitruunan kuori ja purista puoli desiä mehua. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Levitä korianteripestoa kypsien cannellonien päälle. Viimeistele varsiparsakaalicannelonit halutessasi korianterilla ja sitruunankuorella.
Vinkki!
Voit tehdä ruoan paistoa vaille valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Parsaa, pastaa ja ihana sitruunainen jogurttikastike – keväinen parsa-pastavuoka on vartissa valmis uuniin
Kotivinkki

Jo vihertää! Höystä himoittu nuudeliklassikko keväiseksi – vihreässä pad thaissa rouskuvat varsiparsakaalit, sokeriherneet ja tietysti suolapähkinät
Maku

Teriyakikastiketta ja suolapähkinöitä! Rouskuva ja täyttävä kasvis-nuudelipannu valmistuu yhdessä hujauksessa
Maku

Broccolinipasta – täyteläinen pastaherkku trendikkäästä varsiparsakaalista
Kotivinkki

Varsiparsakaalipiirakka – rustiikkisen tyylikäs tarjottava ylevöitetään tryffelillä ja parmesaanilla
Maku

Italialainen parsakaalikeitto
Maku

Pastitsio – helppo ja herkullinen pastavuoka lennättää makumatkalle Kreikkaan
Kotivinkki

Juustoinen pastavuoka – lempeä lohturuoka valmistuu uunin lämmössä kuin itsestään
Kotivinkki