0(0)
Espanjassa sardiineja, meillä silakoita! Grillatut varrassilakat yhdistävät kaksi makumaailmaa
Maidoton
Munaton
Gluteeniton
Sokeriton
45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen
Varrassilakoissa kohtaavat suomalaiset ja välimerelliset makuvivahteet. Fisut saavat seurakseen yrttisen ja sitruksisen oliivi-kapriskastikkeen.
Julkaistu 21.7.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
800 gsilakoita
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
Oliivi-kapriskastike
2 rkloliiviöljyä
1 tlsitruunankuoriraastetta
2 tlsitruunamehua
1valkosipulinkynsi
6vihreää oliivia
1 rkltuoretta persiljaa
1 tltuoretta rosmariinia
1 rklpieniä kapriksia
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
(bambu)varrastikkuja

Varrassilakat valmistetaan näin:

  1. Liota bambuvartaita vedessä vähintään puoli tuntia ennen kalojen kypsennystä.
  2. Perkaa silakat. Leikkaa saksilla vatsa auki ja poista sisälmykset. Jätä pää.
  3. Huuhdo silakat nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa paperilla painelemalla. Pujota kalat vartaisiin ja sivele pintaan öljyä. Mausta suolalla.
  4. Mittaa öljy kulhoon. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori öljyyn. Purista myös mehu. Hienonna valkosipulinkynsi, oliivit ja yrtit. Lisää kaprikset, suola ja pippuri.
  5. Kuumenna grilli ja öljyä ritilä tai parilapannu kevyesti. Grillaa kaloja 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä.
Kommentoi »