Espanjassa sardiineja, meillä silakoita! Grillatut varrassilakat yhdistävät kaksi makumaailmaa
Maidoton
Munaton
Gluteeniton
Sokeriton
45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen
Varrassilakoissa kohtaavat suomalaiset ja välimerelliset makuvivahteet. Fisut saavat seurakseen yrttisen ja sitruksisen oliivi-kapriskastikkeen.

Reseptin ainekset 4 annosta
800 gsilakoita
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
Oliivi-kapriskastike
2 rkloliiviöljyä
1 tlsitruunankuoriraastetta
2 tlsitruunamehua
1valkosipulinkynsi
6vihreää oliivia
1 rkltuoretta persiljaa
1 tltuoretta rosmariinia
1 rklpieniä kapriksia
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
(bambu)varrastikkuja
Varrassilakat valmistetaan näin:
- Liota bambuvartaita vedessä vähintään puoli tuntia ennen kalojen kypsennystä.
- Perkaa silakat. Leikkaa saksilla vatsa auki ja poista sisälmykset. Jätä pää.
- Huuhdo silakat nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa paperilla painelemalla. Pujota kalat vartaisiin ja sivele pintaan öljyä. Mausta suolalla.
- Mittaa öljy kulhoon. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori öljyyn. Purista myös mehu. Hienonna valkosipulinkynsi, oliivit ja yrtit. Lisää kaprikset, suola ja pippuri.
- Kuumenna grilli ja öljyä ritilä tai parilapannu kevyesti. Grillaa kaloja 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä.