Kotivinkki

Espanjassa sardiineja, meillä silakoita! Grillatut varrassilakat yhdistävät kaksi makumaailmaa

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Varrassilakat kohtaava suomalaiset ja välimerelliset makuvivahteet. Fisut saavat seurakseen yrttisen ja sitruksisen oliivi-kapriskastikkeen.
MA
MU
GL
SO
0
0
Julkaistu: 21.7.2020


Ainekset (4 annosta)

  • 800 gsilakoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa

Oliivi-kapriskastike

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1valkosipulinkynsi
  • 6vihreää oliivia
  • 1 rkltuoretta persiljaa
  • 1 tltuoretta rosmariinia
  • 1 rklpieniä kapriksia
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • (bambu)varrastikkuja
Tulosta

Varrassilakat valmistetaan näin:

  1. Liota bambuvartaita vedessä vähintään puoli tuntia ennen kalojen kypsennystä.
  2. Perkaa silakat. Leikkaa saksilla vatsa auki ja poista sisälmykset. Jätä pää.
  3. Huuhdo silakat nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa paperilla painelemalla. Pujota kalat vartaisiin ja sivele pintaan öljyä. Mausta suolalla.
  4. Mittaa öljy kulhoon. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori öljyyn. Purista myös mehu. Hienonna valkosipulinkynsi, oliivit ja yrtit. Lisää kaprikset, suola ja pippuri.
  5. Kuumenna grilli ja öljyä ritilä tai parilapannu kevyesti. Grillaa kaloja 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »