Maku

Värjätyt marengit – suloiset suupalat valmistetaan vain neljästä raaka-aineesta

2 h 20 min
GL
MA
0
0

Värjätyt marengit ovat kuin pieniä ruusunnuppuja, jotka maistuvat sellaisenaan tai kakkujen ja piirakoiden koristeina. Kauniin pastellisen sävyisiä marenkeja saat, kun lisäät marenkiseokseen pasta- tai geelivärejä.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (Noin 40 kpl)

Värjätyt marengit

  • 4valkuaista
  • 2 ½ dlsokeria
  • 1 tlomenaviinietikkaa
  • geeli- tai pastavärejä

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Värjätyt marengit valmistuvat näin:

  1. Mittaa valkuaiset ja sokeri metalli- tai lasikulhoon. Kiehauta kattilassa vettä,nosta kulho päälle. Anna sokerin sulaa valkuaisten joukkoon parin minuutin ajan. Nosta kulho pöydälle.
  2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää omenaviinietikka. Jatka vatkaamista vielä 2–3 minuuttia, kunnes vaahto on muuttunut kovaksi ja kiiltäväksi.
  3. Ota marenkivaahtoa eri kulhoihin ja värjää vaahdot erivärisiksi.
  4. Lusikoi vaahto erilaisilla tyllilla varustettuihin pursotinpusseihin. Pursota ruusukkeita leivinpaperille parin sentin välein.
  5. Kuivata marenkeja ensin tunti 110-asteisessa uunissa, laske lämpö 100-asteeseen ja jatka kuivattamista, kunnes marengit ovat kevyita ja täysin kuivia.
  6. Jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä marengit huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuina
MITÄ PIDIT?
0