Kotivinkki

Värikäs salaatti pääsiäispöytään

55 min
0
0

Värikäs salaatti pääsiäispöytään

Pääsiäissalaatti raikastaa pääsiäisen menun ja tuo väriä pöytään. Erilaiset salaatit, marinoitu lohi ja maukas kastike tekevät salaatista astetta juhlavamman.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 hengelle )

  • 400 glohta
  • 1 lsalaattia (esimerkiksi pikkusalaattia, esim. vuonankaalia
  • 1 lvesikrassia
  • 1 lauringonkukanversoja)
  • 4kananmunaa
  • 1avokado
  • n. ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna

Marinadi kalalle

  • ¾ dlvalkoviinietikkaa
  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • ½ dlkarkeaa merisuolaa

Jogurttikastike

  • 1 dljogurttia
  • 1 rklkarkeaa dijonsinappia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN

1. Keitä kalan marinadin ainekset. Jäähdytä ne vähintään kädenlämpöiseksi.

2. Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kala pitkittäin noin 2–3 cm paksuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kylmään liemeen ja anna maustua noin 30 minuuttia.

3. Huuhdo salaatit tarvittaessa. Linkoa tai kuivaa keittiöliinalla.

4. Keitä kananmunat niin, että keltuainen jää meheväksi. (Laske huoneenlämpöinen kananmuna kylmään veteen. Kun vesi kiehuu, ajasta keittoajaksi kuusi minuuttia. Jäähdytä muna hyvin juoksevan kylmän veden alla.)

5. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja nosta kastike jääkaappiin.

6. Halkaise, poista avokadon kivi ja viipaloi hedelmä.

7. Aseta salaatit vadille. Nosta päälle kuoritut ja halkaistut munat sekä avokadoviipaleet.

8. Nosta kala marinadista ja leikkaa kuutioiksi. Kasta kuutiot tillisilppuun ja nosta vadille. Valuta salaatin päälle kastiketta tai tarjoa kastike erikseen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä