Värikäs bulgursalaatti

15 min
4
0

Värikäs bulgursalaatti

Herkullinen bulgursalaatti, joka sopii niin lounaalle kuin illallisellekin.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Bulgur

  • 1,25 dlbulguria
  • 2,5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa

Kasvikset

  • 2 kplporkkanaa
  • 1/4 kplpunakaalia
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kplavokado punnittu kuorineen ja kivineen
  • 1 dllehtipersiljaa

Lisuke

  • 1 dlgoudajuustoa (rasvaa 28-30 %) (myös muu juusto käy)

Kastike

  • 5 rkloliiviöljyä
  • 1 kplsitruunan mehu
  • 1 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 tlsrirachaa (jos tykkää tulisista mauista)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Aloita keittämällä bulgur. Kiehauta vesi, lisää suola ja bulgur.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes vesi on imeytynyt bulguriin. 

Siirrä bulgur jäähtymään siksi aikaa kun valmistelet kasvikset. 

Pilko ja suikaloi kaali, porkkana, avokado sekä punasipuli. 

Siirrä kasvikset kulhoon. 

Pilko valitsemasi juusto. 

Lisää kasviksien joukkoon juusto ja vielä lopuksi jäähtynyt bulgur. 

Tee salaattikastike. 

Sekoita pienessä kulhossa öljy ja sitruunamehu. Mausta mustapippurilla. 

Lisää kastike salaattiin ja sekoita hyvin. 

Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Vinkki!

Voit käyttää reseptissä bulgurin sijaan kvinoaa, jos haluat gluteenittoman annoksen.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä