4,5(2)
Varhaisperunapiirakka on kesän paras hävikkiruoka! Piiraspohja saa rapeutta rukiista ja makua juustosta
Kasvis
1 h 40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 20 min
Kun mökkilounaalla jää keitinperunoita yli, sujauta ne tämän maukkaan piirakan täytteeksi. Lisää vielä makua juustoraastepussin jämillä, niin edessä on todellinen herkkuhetki!
29.6.2023
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
24 palaa
Pohja
4 ½ dlvehnäjauhoja
2 ¼ dlruisjauhoja
100 gvoimakasta juustoraastetta (esim. emmental)
½ tlsuolaa
225 gvoita
1 rklvettä
Täyte
n. 1 kgkeitettyjä varhaisperunoita
3munaa
1 prkkermaviiliä
50 gjuustoraastetta
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
2 rklruohosipulia hienonnettuna
25 gvoita sulatettuna

Varhaisperunapiirakka – ohje:

  1. Sekoita jauhoihin juustoraaste ja suola. Nypi voi joukkoon. Lisää vesi ja sekoita nopeas ti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.
  2. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa munat kermaviilin joukkoon. Lisää juustoraaste, suola ja pippuri.
  3. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun pellin pohjalle ja reunoille noin 1 cm:n korkeuteen. Pistele pohjaa haarukalla sieltä täältä. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
  4. Lusikoi kermaviilitäyte esipaistetulle pohjalle ja lado perunaviipaleet limittäin päälle. Jatka kypsentämistä 30–40 minuuttia.
  5. Hienonna ruohosipuli ja sulata voi. Voitele kuuma piirakka voisulalla ja ripottele ruoho sipulia pinnalle.

Vinkki!

Kun katat piirakan kaveriksi savukalaa ja salaattia, saat kokonaisen aterian.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.