Kotivinkki

Varhaisperuna-lohipizza – korvaa perinteinen pohjataikina pottuviipaleilla ja ylläty!

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Varhaisperuna-lohipizza lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Samalla talttuu niin pizzan kuin perunankin himo. Perunainen pizzapohja tehdään ohuiksi viipaloiduista varhaisperunoista. Päälle lisätään sinappinen kastike, graavilohi ja kaprikset.
5
0
Julkaistu: 10.7.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 400 gvarhaisperunoita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Kastike

  • 2 rklsinappia
  • 1 tlsokeria
  • 2 rklhienonnettua tilliä

Pinnalle

  • 200 ggraavilohta
  • 100 gvarrellisia kapriksia
  • 4sitruunaviipaletta
  • mustapippuria
  • tilliä
Tulosta

Varhaisperuna-lohipizza valmistuu näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet limittäin neljäksi pizzapohjaksi öljytyn leivinpaperin päälle. Voit tehdä myös koko pellin kokoisen pohjan. Ripottele suolaa ja mustapippuria pohjan päälle. Paista pohjaa uunissa 15–20 minuuttia.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Levitä paistetun perunapohjan päälle kastiketta. Lisää graavilohi ja kaprikset. Koristele tillillä ja tarjoa sitruunaviipaleen kera. Rouhi mustapippuria päälle.
Kommentoi »