Maku

Varhaiskesän peruna-lohisalaatti

35 min
0
0

Varhaiskesän peruna-lohisalaatti

MU
GL
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 guutta perunaa
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1 kplomenaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklkapriksia

Tillikastike

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa (hunajainen)
  • 1 tlsinappia
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsokeria
  • 50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tarjoiluun

  • 300 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 6 rkltuoretta tilliä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Halkaise perunat ja lohko ne kahteen osaan. Kuori omena ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Purista omenapaloille sitruunamehua, jotta ne eivät tummu. Huuhtele ja valuta kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset kulhoon.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike perunaseokselle ja sekoita varovasti.
Asettele tarjoiluvadille lohiviipaleita. Nostele päälle perunasalaatti. Lusikoi vadille ranskankermaa ja koristele annos tillinoksilla. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä