Varhaiskaalipihvit

25 min
0
0

Varhaiskaalipihvit

Hunajaiset varhaiskaalipihvit vuohenjuustolla ja pekaanipähkinöillä. Viimeistele timjamilla ja nauti lämpiminä.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gvarhaiskaalia
  • 1 kplomena
  • 200 gvuohenjuustoa
  • 12 kplpekaanipähkinöitä

kastike

  • 1 rkloliiviiöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlsitruunamehua
  • 3 kpltimjamin oksaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN20 min

Voitele uunivuoka tai pelti. Leikkaa varhaiskaalista neljä noin 2-3 cm:n siivua ja nosta ne vuokaan.

Valmista kastike sekoittamalla keskenään oliiviöljy, hunaja, suola, mustapippuri ja sitruunamehu. Lisää joukkoon timjamin lehdet ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi kastike varhaiskaaliviipaleiden päälle. Paista 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Viipaloi omena ohuiksi siivuiksi ja lisää ne paistettujen varhaiskaaliviipaleiden päälle. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Leikkaa vuohenjuusto neljään osaan ja lisää omenaviipaleiden päälle. Murenna pekaanipähkinöitä hieman pienemmiksi ja lisää vuohenjuuston päälle. Jatka paistamista noin 5 minuttia tai kunnes vuohenjuusto on hieman sulanut. 

Koristele varhaiskaalipihvit timjamilla ja lisää päälle halutessasi lisää hunajaa. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä