Varhaiskaalicoleslaw

1 h
0
0

Varhaiskaalicoleslaw

Varhaiskaalista valmistettu coleslaw sopii erinomaisesti grilliruokien lisukkeeksi.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplvarhaiskaali (noin 900g)
  • nippu uusia porkkanoita
  • 2 kpluutta sipulia

Kastike

  • 1 kplkeltuainen
  • 2 tldijonsinappia
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • ½ kplsitruunan mehu
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 150 granskankermaa
  • ruukullinen tilliä hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Poista varhaiskaalista huonot uloimmat lehdet. Halkaise varhaiskaali ja poista kanta. Suikaloi varhaiskaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Laita varhaiskaalisuikaleet siivilään, huuhdo vedellä ja valuta hyvin. Pese uudet porkkanat hyvin ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa uudet sipulit ohuiksi renkaiksi.  Valmista seuraavaksi coleslawn kastike. Aloita valmistamalla majoneesi. Erottele kananmunan keltuainen kulhoon. Lisää kulhoon dijonsinappi, sitruunamehu, suola ja hienonnettu valkosipuli. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kunnes majoneesin koostumus on oikea. Lisää joukkoon ranskankerma, mausta kastike mustapippurilla ja hienonnetulla tillillä. Sekoita varhaiskaalisuikaleet, porkkanat, sipulit ja kastike varovaisesti kulhossa. Anna varhaiskaalicoleslawn maustua vähintään puolituntia ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi grilliruoan lisukkeena.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä