Varhaiskaali-kikhernekeitto on superhelppo lounasruoka – sitruunaisen sopan liemi on sekä raikas että kermainen
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Simppeli varhaiskaalikeitto saa ruokaisuutta kikherneistä ja kermaisen, mutta raikkaan liemen sitruunan ja tahinin sekoituksesta. Keitto sopii mainiosti myös luontoretken lounaaksi – pilko ainekset pussiin ja keitä valmiiksi retkikeittimellä.
VE
KA
MA
MU
LA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.6.2022

Varhaiskaali-kikhernekeitto on superhelppo lounasruoka – sitruunaisen sopan liemi on sekä raikas että kermainen
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 2porkkanaa
- 2sellerinvartta
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 lvettä
- 2 rklkasvisfondia
- ½ rkloreganoa
- 1 tltimjamia
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 prkkikherneitä suolaliemessä (380/230 g)
- 500 gvarhaiskaalia
- 1sitruunan mehu
- 2 rkltahinia
- 1 dltilliä
Sitruunainen varhaiskaali-kikhernekeitto – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat. Leikkaa ne ja varsisellerit paloiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset. Lisää vesi, fondikuutiot ja mausteet. Keitä 10 minuuttia, kunnes porkkanat kypsyvät.
- Huuhdo ja valuta kikherneet. Suikaloi kaali. Lisää kikherneet ja kaalisuikaleet keittoon. Keitä vielä pari minuuttia.
- Sekoita sitruunanmehu ja tahini, lisää keittoon. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.

Varhaiskaali villitsee! Nappaa vinkit makean ja sopivan rapean kevätkaalin käyttöön

Varhaiskaalipaistos – pannulla rapeaksi paistettu kaali kaveeraa siskonmakkaroiden, suolakurkkujen ja smetanan kanssa
Kotivinkki

Varhaiskaali-kesäkeitto
Maku

Jauheliha-varhaiskaalikeitto
Maku

Varhaiskaalimunakas
Maku

Pad Thai varhaiskaalista
Maku

Aasialainen varhaiskaalisalaatti yhdistää rapeat kasvikset ja koukuttavan maapähkinävoi-inkiväärikastikkeen
Kotivinkki

Täydellinen varhaiskaalisalaatti – viimeistele rapean mehevä kaali tillivinegretillä!
Maku