Kotivinkki

Varhaiskaali-kikhernekeitto on superhelppo lounasruoka – sitruunaisen sopan liemi on sekä raikas että kermainen

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Simppeli varhaiskaalikeitto saa ruokaisuutta kikherneistä ja kermaisen, mutta raikkaan liemen sitruunan ja tahinin sekoituksesta. Keitto sopii mainiosti myös luontoretken lounaaksi – pilko ainekset pussiin ja keitä valmiiksi retkikeittimellä.
VE
KA
MA
MU
LA
0
0
Julkaistu: 17.6.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2porkkanaa
  • 2sellerinvartta
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 lvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • ½ rkloreganoa
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 prkkikherneitä suolaliemessä (380/230 g)
  • 500 gvarhaiskaalia
  • 1sitruunan mehu
  • 2 rkltahinia
  • 1 dltilliä
Tulosta

Sitruunainen varhaiskaali-kikhernekeitto – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat. Leikkaa ne ja varsisellerit paloiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset. Lisää vesi, fondikuutiot ja mausteet. Keitä 10 minuuttia, kunnes porkkanat kypsyvät.
  3. Huuhdo ja valuta kikherneet. Suikaloi kaali. Lisää kikherneet ja kaalisuikaleet keittoon. Keitä vielä pari minuuttia.
  4. Sekoita sitruunanmehu ja tahini, lisää keittoon. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.
Kommentoi »