Maku

Vaniljasarvet (Vanillekipferl)

2 h
4
0

Vaniljasarvet (Vanillekipferl)

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 175 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 kplkeltuaista
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 125 gmantelijauhetta
  • 3 dlvehnäjauhoja

Koristeluun

  • 3/4 dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Siirrä voikuutiot kulhoon, lisää sokeri, keltuaiset ja vaniljasokeri tai vaniljaesanssi. Sekoita käsin tasaiseksi massaksi.
Lisää mantelijauhe ja jauhot, sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin tunniksi viilentymään.
Ota taikinasta pieniä palasia ja muotoile niistä sarven muotoisia pikkuleipiä. Nosta vaniljasarvet leivinpaperoidulle uunipellille.
 Paista 15 minuuttia 175-asteisen uunin yläosassa.
Sekoita sokeri ja vaniliinisokeri keskenään. Pyöräytä vielä hieman lämpimät vaniljasarvet sokerissa.
Vaniljasarvet maistuvat kahvin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä